För alla

Äggfisar och annat smått & gott

2013/11/21

TPSåhär i början på en diet, när man är supermotiverad så blir det lätt att det just är dieter och kost som diskuteras med nära och kära.

Ungefär som när man fick barn och det enda man pratade om var förlossning, amning, bajs och barnskrik. Tja, kanske det inte skiljer sig så mycket åt egentligen. Bajs diskuterar jag ju även nu. Kanske kan man även säga att när man börjat märka effekt av sin diet, så är ju det en form av förlossning och pånyttfödelse.

Visst, det är inte lätt och jag kommer att köra i diket många gånger. Skillnaden denna gången är att nu ska jag så snabbt som möjligt hamna på rätt väg igen. Jag har redskapen och inget ska stoppa mig denna gången.

Kämpaglöd

Motiverad av människor som lyckats och precis som jag älskar god mat och vin. Skönt också att det var som jag trodde, tryckfel i boken…
Vin kan man dricka och en liten whiskey då och då. Det är precis det där med ”då och då” som måste läras in. Jag måste planera, tänka efter och komma överens med mig själv vilka situationer och tillfällen som jag tycker det är allra godast att få avnjuta det där vinet. Jag är många gånger impulsstyrd och gudarna ska veta vad kul det är att vara en sådan person, men lite kan jag dämpa det hela genom att lära om. Tänka efter och planera.

Planera

Satan vad duktig jag låter och det är precis det jag peppar mig med

[typography font=”Lobster” size=”16″ size_format=”px”]Jag är duktig och jag kan![/typography]

Visst är det redan jävligt tjatigt med ägg. Ägg ska vara bra för potensen har jag hört.  Med tanke på alla ägg jag redan har käkat så borde jag snart självantända i brallorna.

Förutom det med potensen kan också nämnas ett intressant fenomen: äggfisar (eller som vi säger, äggmök).

[typography font=”Lobster” size=”16″ size_format=”px”]Min skapare, kommer röven verkligen att hålla för detta?[/typography]

Fart

Grejen med hela saken är att inom sinom tid kommer jag att kunna äta och dricka allt jag vill MEN med förståndet och de kunskaper jag nu införskaffar som en röd tråd i hjärnan. För det är ju där det sitter!

I huvudet och genom vanor. Det tar ca 30 dagar att lägga sig till med en ny vana. Smaklökarna måste helt enkelt programmeras om och det tar sin lilla tid. Vanor måste brytas och framförallt – nya vägar till god hälsosam matlagning. Jag som älskar att äta på restaurang måste också lära mig att be om alternativ och ha koll på vad som är okej att stoppa i munnen.

Kock

Har en nära vän som har kommit en bra bit på sin viktresa. Har valt en annan metod och som tur är finns det idag så otroligt många vägar att gå för att nå relativt snabba resultat. Det tråkiga är en del reaktioner från omgivningen. Detta kommer även jag ihåg då jag i tidernas begynnelse lyckades gå ner 18 kg med Viktväktarna. Här kommer några favoriter:

– Jaha, ska du bli sådär rynkig och slapp i hullet nu?

– Ska du inte ha fikabröd? Åhhh vad synd om dig. Det är såååå gott.

– Jag tycker inte du är samma person längre. Alldeles för smal! (Ingen risk på denne kroppen).

– Men kan du verkligen äta det där? (Folk som inte har en aning om vilken diet man går på och tror att de har stenkoll och bara måste lägga sig i).

– Va, har du ballat ur idag? Jag visste det…(gärna tillsammans med ett litet fniss).

Ja, om det medför att hälsoriskerna minskar och livet förhoppningsvis blir både längre, smidigare och piggare så kan jag lätt ta lite fler rynkor och slapp hud. Skulle det mot förmodan bli för mycket häng så får man väl helt enkelt operera sig.

Vad beror detta på? Avundsjuka? Rädsla för något man inte känner till? Dåligt samvete över att man inte själv tar tag i det? För det handlar väl inte om omsorger va?

Saker som underlättat för mig i kickstarten:

hämta (19) • Psykbryt och raseriutbrott på sambon. Då blir man liksom vansinnig och raseriet som väller fram kan vändas mot en själv och ge lite ”jävlar anamma”. Nu jävlar ska jag klara detta!

• Största brallorna i garderoben som redan nu känns fladdriga i midjan. Redan där känner man sig lite mindre svullen.

• Glada färger på tånaglarna. Och ja, jag kan faktiskt se mina tår när jag står upprätt.

• Piffa till sig lite extra. Brukar när jag lagt mig för kvällen planera morgondagens kläder och tänka på alla de kläder som hänger där i garderoben och väntar på mig om några månader när omfånget blivit mindre.

• Ut och gå. Inget nytt i och för sig men det gör verkligen jättemycket för humöret, energin och kroppen.

[typography font=”Lobster” size=”16″ size_format=”px”]Japp, jag är supermotiverad![/typography]

Nästa vecka blir den första riktiga prövningen. Kommer att bli lite avsteg under helgen och det vill till att jag snabbt återgår till programmet igen. Planen är att under helgen öka de fysiska aktiviteterna, längre promenader, kanske lite dans och kanske lite hallabaloj i sänghalmen.

Klart slut från knubbsälen. Lägger till en liten bild på kvällens middag. Inte så svårt ibland att ”dieta”. Detta är helt okej och smakar så underbart även om det idag fick bli utan vin och painriche.

Skaldjur

Kram kram

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Protected by WP Anti Spam