För alla

Åh där landade jag till slut

2016/12/15

rakanJag kan knappt med ord uttrycka den underbara känslan att till slut få landa just här.

Nästan så tårarna hänger i franskanten och glimmar. Bröstet nästan sprängs av tacksamhet och glädje över att äntligen få sitta här.

Framför min brasa. Färska räkor och en romsås spetsad med ramslök. Vitt vin fastän jag i vanliga fall endast dricker det under vår- och sommarmånaderna. Men nu ville jag ha ett porlande svalt friskt vitt vin till mina räkor. Kunde blivit ostron också för det hade fiskhandlaren fina i disken men jag kände mig för trött för att ge mig på sådana alldeles själv. Att bli dräpt av ett levande odjur i ett skal är det sista jag var intresserad av idag.

Få glida ur långbyxorna och släppa loss hullet. Av med strumporna och känna det knuggliga trägolvet under nakna fötter. Kladda ner hela skjortan med romsås och pusta lite över hur jobbigt det kan vara att sitta på golvet i skräddarställning. Men vad fasen, vad gör man inte för lite mys och avkoppling?

Tacksamhet

Är så tacksam över alla mina fina vänner och min familj. Återigen har de visat vad de går för. Även nya vänner har visat sig vara gyllene diamanter som fyller mitt hjärta av kärlek.

Har även fått ett förtroende arbetsmässigt som jag ska förvalta väl. Känner ingen skräck över det utan måste bara landa i tankar och plocka fram de verktyg som jag har i mig själv. När det väl gäller blir jag nästan förvånad över mig själv vilken jävla kapacitet jag besitter. Så är det och tur är det, att livet inte har handlat om att glida på en räkmacka, för då hade jag varit likt en skuren majonnäs dumpad i slaskhon vid detta laget.

Tackar mig själv och en högre makt att genom de svårigheter och utmaningar jag valt att leva i, trots allt har gjort mig till den jag är idag.

Trodde ni att jag nöjde mig med lite räkor?

pepparkNä, lite efterrätt krävdes allt. Pepparkakor med Kvibilles gräddädel och fikonmarmelad på toppen satt som en smäck!

Det är bra för min vän M är livrädd för att jag ska bli ”skriner som en jakthund” eller som vi säger kort och gott – magerlagd. Den risken är varken överhängande eller realistisk, men några kilo ska iallafall bort. Kommer inom en snar framtid att glida ner några smarriga mackor med julskinka och senapen från ”Per i Viken” som faktiskt har konkurrerat ut Edvins senap som förr var en vinnare på julskinkan.  Och visst kan det bli Skogaholms sirapslimpa med prickig korv, som med fördel doppas i varm chokladmjölk under en utflykt i vinter. Älskar att käka ute när kylan biter i kinderna och man är både svettig och varm i understället på en och samma gång efter en lång promenad. Att njuta av en medhavd matsäck på stranden en surkall vinterdag – det är livet det!

Sedan vill det till att ha nära hem till toan. För Skogaholms i denne kroppen är aldrig en vinnare. Min vanliga måttsats, att allt under en matsked räknas som en fis går verkligen fetbort efter två limpmackor doppade och nersölade av varm chokladmjölk.

Chokladmjölk?

Per person räknar jag 3 dl mjölk, 1 tsk vaniljsocker, 2 tsk kakao och sedan strösocker eller annat sötningsmedel tills det smakar gott. Låt sjuda långsamt tills det blir riktigt varmt och häll på en termos som fått stå med hett vatten i sig en stund. Glöm inte hälla ut det heta vattnet innan chokladmjölken hälls i. Blir aldrig bra, har såklart provat så skippa det momentet.

Hur röstade Ingegerd i Skummeslöv?

goodJa just det. Ikväll har vi, tjockatantenistan, Jesus bror Rune och Ingegerd i Skummeslöv röstat fram en vinnare i Tunnebergas tävling om två smarriga jultallrikar. Och ja, vi har en vinnare!

Tackar alla tävlande för svar och samtliga som svarade, hade svarat rätt. Många hade utvecklat sina svar och det var en ren fröjd att läsa och jag fick mig många goa skratt. Det behövde jag just nu och jag tackar allra ödmjukast för den glädje det skänkte mig.

Mer tävlingar kommer – jag lovar på min scoutheder.

Ha nu en fortsatt skön kväll. Ta hand om er och jag bjuder avslutningsvis på min favoritjulsång alla kategorier. Vet inte hur många år men för mig är den fortfarande number one!

Kram kram

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Protected by WP Anti Spam