För alla

Åh vilken dag!

2013/12/08

meVilken underbar söndag det blev!

Långpromenad på förmiddagen innan regnhelvetet slog till (är i Skåne). Ryssmössan fyller verkligen sin funktion och visst är jag skitful, verkligen skitful när jag knyter den under hakan. Björnfitta Men så varmt och gott när man går vid ett vindpinat hav. Vi är nog lite knäppa som älskar att gå där i vinden och snöblandat regn. Känns som tusen nålar i fejset men fördelen är att man får vara nästan ensam. Inte så många som är ute och knallar i sådant väder.

Nya fina broddar på skorna som gör att farten kan hållas konstant och önskan om att röven kan flytta upp ett par våningar känns inte så avlägsen. Såklart tappade jag den ena brodden men så förbannat hurtfrisk som jag är idag så vände jag raskt och hittade det lilla gullet på vägen. Visst är det tantvarning med broddar men vad fasen, jag är ju en tant!

[typography font=”Lobster” size=”24″ size_format=”px”]Dieten då?[/typography]

Idag tre veckor sedan jag inledde min diet efter Dr. Pierre Dukans metod och har tappat 5,4 kg. Visst det går lättare i början men se motivationen har inte sviktat ännu. Visst jag gör avsteg från den och det är rödvinet samt en liten whiskeypinne då och då. Och det var det hela, sedan kör vi på! Protein en dag, varvas med protein och grönsaker en dag. Aldrig hungrig med bra planering. Kött i handväskan och vaniljyoghurt när sötsuget sätter in.

Dagliga promenader ovasett väder och hinner man inte gå så länge ena dagen kompenserar man det med mer nästa dag. Inte straffa sig själv och klanka ner på sig själv för att man inte hunnit, utan nästa dag – nya friska tag. Vid vinintag får man helt enkelt traska på utav bara satan – så enkelt är det! Är bara livrädd att jag råkar gå mer än vad vinintaget kräver. (Ibland är jag bara sååå festlig).

[typography font=”Lobster” size=”24″ size_format=”px”]Söndagspyssel[/typography]

Efter morgonens promenad blev det frukost och hej då till sambon som for till Småland. Jag drog till Outleten och invigde deras toalett. Funkade kanonbra och snart har jag koll på de flesta toaletter i södra Sverige. (I många andra länder har jag också stenkoll. Skulle nästan kunna skriva en resetoalettguide i ämnet).

Ja, jag åkte ju inte dit för att gå på muggen utan för att julhandla. Det kan ju vara mer som lackar än julen om man säger så.

juldass

Sedan blev det Väla i Helsingborg och det var minsann snabbt in och sedan ut. (Hade behövt låna deras mugg också men det var kö vid de flesta). Åkte inte heller dit för att låna muggen utan för att julhandla. Även Ikea fick sig ett besök och efter de timmarna i folkvimlet är man väldigt nöjd.

Som vanligt i juletid är folk helt överstyrda och far omkring med flackande blick och ögon som står ut som råttpickar. Humöret verkar inte heller vara på topp. En gubbe fick ett superspel på en handikappad dam i permobil som åkte omkring på parkeringen i mörkret som en pårökt hare. Några små skitungar fick sina fiskar varma av sin mamma som nog avbokar tomten i år.

grinch

Kört min klassiker (förutom muggen) och när folk stannar upp och tittar på mig med en konstig min, ja då vet jag. En del ler lite och en yngre kille till och med blinkade lite gulligt åt mig. Nu har jag gjort det igen.

Pratar för mig själv. Jag snackar om priset på saker eller huruvida det är snyggt eller fult. Totalt uppslukad av stundens allvar och ett genuint intresse av att verkligen köpa rätt grejer.

[typography font=”Lobster” size=”24″ size_format=”px”]After shopping[/typography]

Skönt iallafall att få komma hem till huset och tända brasa. Levande ljus och laga till en god köttbit från Saluhallen.

Njuta av mitt julpyssel (släng dig i väggen Ernst med dina jävla äpplen), här kör vi hardcore. Har man inte tvättat fönstrena på väldigt länge så är de genuint skitiga. Med lite snö/regn på så blir det både insynsskyddat och ett härligt julaktigt skimmer tillsammans med lite levande ljus.

Har även knölat ner lite grön mossa (köpemossa), i ett par glasvaser som på toppen har fått varsin fin hyacint.

bild

Lite röda ljus i ljusstakarna, lilla lyktan och sedan var det klart!

bild1

Skönt att man får göra precis som man vill. Ibland vill man ha julen soft, ibland vill man dra på utav bara fasen.

 

Go söndag på er och var rädda om er. Vi har bara ett liv…

Kram kram

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Protected by WP Anti Spam