För alla

Älska

2012/10/28

Vilken händelserik kväll som lätt kan sammanfattas såhär:

C har köpt en gigantisk klocka för att jag ska sluta sitta uppe hela nätterna och dricka vin.

 

 

 

 

 

 

 

Jag har köpt ett piratskepp för jag vill fortsätta segla på min våg.

Vad skönt att vi ändå kan segla åt samma håll och när man seglar befinner man sig aldrig i en ”ur-skog”.

Relationer är fan inte enkla och ibland är det så lätt att glömma varför man valt att leva med en annan människa. Särskilt när det inte är första förhållandet och man har med sig ett och annat i ryggsäcken. I detta fallet inte en ryggsäck som innehåller en halväten limpmacka med prickig korv och rester av varm choklad i en termos. (Ja, jag skulle ju inte lämna en macka).

Nä, det handlar om så mycket mer. Att prata ut och våga visa den man är kostar på men känns otroligt befriande. Att våga lita på en människa igen kräver sin man/kvinna.

Jag älskar min C och ibland förundras jag över hur fan det gick till? Känt varandra sedan tonåren och strålade samman som vuxna ( ja, en av oss kanske kan betraktas som vuxen), och blev bara helt galna i varandra. Inte på det där totalt vanvettiga sättet, kan såklart inte beskriva hur han kände, men jag kände bara att detta är rätt. Inte passionen (för den har jag upplevt och det tror jag man bara gör en gång och den varar aldrig), utan på ett självklart sätt.

Har aldrig känt en sådan attraktion till en man. Han ser ut som en man ska se ut och även om jag irriterar mig på honom mellan varven så vet jag djupt därinne att han är bra för mig och jag för honom. Jag kan sitta i bilen bredvid honom och se hans håriga knoge röra runt i bensinen (växlar tror jag han gör). Se hans stora näsa och hur han snörper på munnen när jag lagt en sur fis på grönsaksavdelningen på City Gross. Se hur han med sina bruna pepparkaksögon ler mot mig när han lagt en sur fis på mejeriavdelningen på ICA.

Ja vi måste ju handla på olika ställen för att överleva.

Men så svårt det kan vara mellan varven att leva i en relation när man har fullt upp med sig själv. Receptet på detta är att prata. Orka prata fast man bara vill skita i det. Prata är det enda sättet vi kan få en relation av bestå och utvecklas.

Och inse att ibland är man på olika våglängd, i olika faser i livet men det som binder en samman är just det att [highlight]man vill leva tillsammans. [/highlight]

Satan, vad jag just idag älskar denna mannen! Kanske för att vi pratat och jag har varit sådär mens- hormoniserad-ledsen-glad-allt på en och samma gång!

Så imorgon är det hans tur. Har hängt upp bananklasar i träden och riggat hans favoritlåtar på musikmaskinen och ska gå runt hela dagen i hockeyutrustning. Kanske kalla honom Tarzan och klia honom på hans håriga bringa mellan varven.

Ja, relationer är spännande och särskilt sådana som kryper innanför skinnet, fortsätter och landar rakt in i hjärtat. Ofta är ju kärlek förknippat med rädsla. Rädsla att inte duga, att inte räcka till men det gör man ju, om man törs att älska.

Jag törs – jag är så tacksam att jag vågar och har fått möjligheten att älska igen!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Frodig Husmor 2012/10/28 at 10:18

    Klok som en bok är du Tanten! Men sen är det frågan om hur stor betydelse de där sura fisarna egentligen har för relationen… Måste de nödvändigvis vara sura – jag menar, det är ju svårt nog ändå att försöka le mot Partnern när en sådan har avfyrats. En fis alltså. Även om den inte är sur… Puss&Kram! Frodig Husmor

  • Reply Tjockatantenistan 2012/10/30 at 11:31

    :-)))

  • Leave a Reply

    Protected by WP Anti Spam