För alla

Augustimorgon

2016/08/06

 

 

 

m1

Tidig morgon denna första lördagen i augusti.

Semestern är slut och inte en endaste gäst kvar i mitt hus.

Tystnad, ett vemod som på något sätt känns skönt. Tacksamhet över att ha haft människor att dela semesterns upplevelser med. En skön känsla att veta, jag är aldrig ensam.

Att jag och C har umgåtts på ett annat plan som har känts rofyllt och bra. Bara två individer som njutit av varandras sällskap.

Men just nu är det bara jag och den håriga prylen.

Kallare idag, första morgonen med jacka på. Havet är rufsigt och vilt, solen vill inte riktigt tränga igenom de regntunga molnen. Stranden är öde och tom.

En ensam liten barnsandal vid strandkanten. Undrar vad den lilla människan som sprungit runt i sandalen har hittat på för kul i sommar? Förhoppningsvis mycket bus på stranden, många goda svalkande glassar tillsammans med en kärleksfull familj. Hoppas också att den lilla människan har en sandal till någonstans för enbent verkar jobbigt att vara.

Vardagsreflektioner

Nu när verkligen kommer tillbaka medföljer givetvis allt som ska struktureras upp. Precis som efter alla semestrar så ska ju givetvis matintaget börja hyfsas till.

Samtalet i min hjärna är nog inte på något sätt unikt men herregud, vem tror jag att jag lurar?

I denna konversationen kallar jag mig själv T1 och T2.

T1: – Nä, idag ska jag ta tag i det här med maten. Bort med kolhydraterna. 

T2: – Alltså inga smörgåsar till frukost? Aldrig mer?

T1: – Nja, kanske på helgen.

T2: – Va bra, för idag är det ju lördag så då kan du ju äta en smörgås.

Hålla kvar den där känslan

Lovat mig själv att verkligen kämpa med lugnet också. Låta saker ta tid och ägna mig åt en sak i taget. När jag gör saker i ett litet lugnare tempo är det precis som om hela kroppen kopplar av. Kan vara allt från att tömma diskmaskinen eller bre den där smörgåsen som jag INTE ska äta idag, lite långsammare och lite omsorgsfullare.

Vara i nuet tillsammans med det som jag håller på med för stunden.

Ska försöka få det mesta gjort i hushållsväg under veckorna så helgerna kan användas till vila och trevligheter, förhoppningsvis i vackert väder. Augusti är en sommarmånad och kan vara helt underbar. Kräftskiva är ju aldrig fel och cykelturer föredrar jag i svalare väder.

Men nu så är det lördag

En helt oskårad lördag som jag kan ägna åt precis vad jag vill. Kanske målar jag vidare på min matsalsgrupp eller börjar med mina bänkskivor i köket? Frihet, lust att fixa och dona. Två hela dagar kvar innan måndag och väckarklockan ska ringa i ottan. Vardagen knackar på och jag ska välkomna den med glädje och entusiasm.

Ha en en underbar lördag och var generös och gläds åt de människor som nu har startat sin semester. Det kan dock svida lite, jag vet…

Kram kram

mysa1

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Protected by WP Anti Spam