För alla

Bajsåret snart till ända

2017/12/30

En stilla reflektion över året som gått och snart är till ända.

Ett år där det sannerligen inte har varit några som helst problem att hålla sig för skratt mellan varven. Som tur är bubblar det någonstans en positiv, hoppfull och nyfiken känsla i min trinda kropp. Verkar faktiskt inte finnas någon offerkofta som passar mig.

Det får jag såklart tillskriva mig själv men också min omgivning som inte under några omständigheter som helst tillåter mig att ens prova en.

Såklart har det varit mycket glädje också. Min älskade syrra och jag som fick lite att tampas med i samband med mammas sjukdom och död, som gjorde att vi kom varandra ännu närmare.

Lite kärlek har man minsann också fått uppleva och det var skönt och befriande. Har lärt mig fantastiskt mycket om mig själv, både på gott och ont.

Att vinna ”Halv åtta hos mig” var sannerligen en ytterst behaglig upplevelse.

Skrivarkursen som blev möjlig tack vare mammas frånfälle gav mig en sådan kickspark rakt upp i mumindalen.

Hantera den där vidriga ångesten som ibland sitter fastkletad på axeln. Det har jag löst genom långa promenader, sömn, vin och en liten sten som jag fick av ett medium i början på detta bajsåret. Tillsammans med långa samtal både med mig själv och med min vackra och brokiga samling av vänner.

Fått insikt och verktyg hur jag kan gå vidare och genom att byta ut ordet ”måste” till ordet ”vill” händer det grejer i skallen.

Varit lite snällare mot mig själv och försökt och försöker se det stora sambandet i saker istället för att bara titta på det som händer rakt framför näsan, just för stunden.

Lite rädslor har vi också lyckats begrava. Vet vad jag vill och vad jag kan. Nu ska det bara till en struktur att få till det också. Från och med nästa vecka är det piskan som gäller när det handlar om mitt skrivande. Några ord ska skrivas varje dag, Inte för att jag måste utan för att jag vill.

Vill inför nästa år begrava ytterligare ett ord som på många sätt varit ständigt närvarande detta året och det är ordet ”saknad”.

Res dig, borsta bort dammet från knäna och ladda om

Oavsett vad det nya året har i beredskap så är jag iallafall mer rustad att möta det. Fokus på det som är bra och bäst. Önskar er alla ett riktigt gott nytt år. Oavsett vad vi alla har att tampas med så finns det alltid en strimma ljus någonstans. Gäller att våga se det och att utmana sig själv och inte vara så förbannat rädd. Icke att förglömma – att be om hjälp. Vara tacksam för det goda i livet och aldrig glömma bort sig själv. Älska, lev och njut!

Kram kram

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Protected by WP Anti Spam