För alla

Bananmuffins

2013/05/21

BananerNu tror jag bestämt det har slagit över alldeles! Nu bakar jag också!
Om du gillar bakverk som inte är sådär supersliskiga så kan detta vara något för dig.

Hittade lite övermogna bananer under sängen (nä, i kylskåpet) och tänkte som så:
– Nu ska vi vara miljömedvetna och inte hålla på och slänga mat som går att äta.

Nu kör vi igång:
Har du en varmluftsugn så dra på 200 grader. Ingen varmluftsugn – öka upp till 220 grader.
Plocka fram ur skåpen:
Bunke att blanda i, elvisp, 12 stora muffinsformar, en plåt att ställa dem på, decilitermått och en tesked.
[unordered_list style=”star”]

  • 150 gr smör (inget margarin utan riktigt smör)

[/unordered_list]
[unordered_list style=”star”]

  •  2 dl strösocker

[/unordered_list]
[unordered_list style=”star”]

  • 2 tsk bakpulver

[/unordered_list]
[unordered_list style=”star”]

  • 1,5 tsk vaniljsocker

[/unordered_list]
[unordered_list style=”star”]

  •  3 ägg (från frigående höns såklart)

[/unordered_list]
[unordered_list style=”star”]

  • 2 väldigt mogna bananer, gärna i kulören svart

[/unordered_list]
[unordered_list style=”star”]

  • Ca 10 stora myntablad

[/unordered_list]
[unordered_list style=”star”]

  • Ingefära

[/unordered_list]
[unordered_list style=”star”]

  • 3,5 dl vetemjöl

[/unordered_list]

Smör och strösocker i en bunke. Låt stå framme så smöret blir mjukt.

Under tiden kan du ta dig ett gott glas vin eller varför inte lite bananlikör för den rätta feelingen?

Sedan kör du runt med elvispen i smöret och sockret så det blir fluffigt. Häll sedan i bakpulvret och vaniljsockret. Blanda i äggen ett i taget under kraftig omvispning. (Här kan behövas viss assistans om man inte vill riskera att kladda ner hela köket. Kan också bero på mängden vin och/eller bananlikör).

Mosa bananerna med en gaffel och blanda med myntan som du finhackar.

Tillsätt banan/myntamoset och ”dofta” över lite ingefära. Tillsätt vetemjölet men kör nu elvispen på lägsta hastigheten.

Fyll stora muffinsformar (12 st) och in i ugnen (öppna ugnsluckan först, även om du druckit vin och/eller bananlikör).

Grädda i ca 12-15 minuter. Kör ner en tandpetare eller potatissticka. Är den torr när du drar upp den ur muffinet (du behöver inte sticka i alla 12) så är de klara.

Låt svalna om du hinner (smakar bäst avsvalnade) och känn dig jävligt nöjd!

Banana style

 

Kram kram

 

 

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Protected by WP Anti Spam