För alla

Bokmässan 2014 del 2

2014/10/01

Likt Stålmannen försvann Jane och Siv i rasande fart från Bokmässan 2014. Men valde ett hotellrum istället för en telefonkiosk för sin förvandling till nattfjärilar och kulturelitens räddningspatrull. Kan ju helt enkelt bero på att det är väldigt svårt att hitta en telefonkiosk nuförtiden.

Efter en raggardusch (=ny parfym för ev. retards), byte av trosskydd samt lite puder i vecken, ryckte de två vapendragarna Siv och Jane ut med ett enda uppdrag – rädda kultureliten på krogen. (Kan också ha varit – nu jävlar ska vi ha kul utan plastisock)!

Det kunde verkligen inte börjat bättre…

ian

Fortfarande så stilig och trevlig med glimten i ögat. Han är så mycket snyggare utan Bert vid sin sida men vi snackar fortfarande drag under galoscherna!

Tjoff och hej, iväg till nästa ställe. Här gäller det att ligga i! Vad skådar Nattfjärilarna Siv och Jane om inte Plura med tröjan på (tack och lov)! Tyvärr hann de inte mer än ställa en simpel fråga: – Beställer man här ute eller vid baren?

Svaret, kort och gott men otroligt informativt, vi snackar ändå Plura!

– I baren.

Sedan försvann han innan Siv och Jane hann ställa nästa fråga. – Har dom mellanmjölk?

Här hängs det inga läppar för nu ska det ätas Herr Kantarellmacka! Hur stora är oddsen att få ett bord kl 21.30 denna afton på detta eminenta ställe fyllt till bredden av kulturgrädden? Men se det fick Siv och Jane, och även Herr Kantarellmacka. Inte var den särskilt stor men särskilt god var den!

petter kväll

Sällskap fick vi också av den trevliga Petter Karlsson som inte bara skriver utan även är en rackare på vitsar!

Sedan händer det grejer! Bland de bästa böcker i nutid som har etsat sig fast i Janes klibbhjärna är triologin:

Kråkflickan, Hungerelden och Phytians anvisningar.

 

triologi

 

För Jane var detta ett ”moment in life”. Att få samtala, röka och kröka, vrida och vränga på orden med denna otroligt sköna människa.

hakan

Nä du Håkan, ska du vara med på bild så får du faktiskt försöka se lite spännande ut. Kan du skärpa till dig lite?

håkan2

Synnerligen trevlig människa och den som inte läst triologin och gillar thriller. Gör det!

Sedan måste Jane styra upp lite saker och ting i baren. (Siv har försvunnit en stund på något makabert räddningsuppdrag).

Här måste ju underhållas lite. Tydligen gör Jane det så bra att personalen bjuder på graaaatis shot och skålar och skrålar tillsammans med Jane och har det allmänt trevligt!

Nu ska det även avslöjas att på Park Aveny i Göteborg serveras det numera ”German Chocolate Cake” á la Henrik Persson på Glöd Bistro & Lounge i Höganäs!

Kocken Myllymäki hade inte bara druckit juice denna afton. (Isåfall hade den nog jäst en smula). Därför känner Jane att nog ska han få i sig en liten go efterrätt också. Jodå, en liten tysk chokladkaka rann ner där också…

Sedan står Jane och Siv där mitt i kulturgrädden och plötsligt hör den ljuva dialekten Skånska. Som utav en händelse har de hittat Bob Hansson. Poeten och författaren. Så trevlig och så in i helvete trött på Siv och Jane som likt två små hackspettar hela tiden dyker upp. Låter en bild illustrera hur han med all säkerhet kände sig:

bob

Snälla ni, hej då, försvinn…

Sedan bär det sig inte bättre än att Siv och Jane får ta ett kort gästspel på en irländsk pub ”in the neighbourhood” och dra en liten dans på ett ölkladdigt dansgolv. Efter detta lilla gästspel – tjong i marängen, tillbaka i kulturgrädden.

per

Fina Per Holknekt. Läs hans bok, säger bara det. Och vilka enorma händer. Hela Janes stjärt får plats i ena näven. Respekt.

Såklart en hel massa som inte får vara med på bild, igen. Den där förbannade Nils Holgersson som fladdrar runt, Jan Guillos mamma Greta som inte gör sig på bild, Mahatma Gandhi som inte ens passar på krogen och såklart Ivar Lo Johansson. Det var ju längesedan han sa ”Godnatt Jord”.

Siv och Jane känner att deras uppdrag som kulturelitens räddningspatrull faktiskt kan ha nått sitt slut. (Eller så stängde stället). Med fniss i hela kroppen och vind i kulturknuten seglade de två vapendragarna mot sitt härbärge för natten/morgonen.

godnattselfie

Siv och Jane trycker på off-knappen. Börjar också snacka lite löst om huruvida teleportering funkar eller ej. Det är ju iallafall år 2014.

Men tar det någonsin slut med räddningsuppdrag för de arma två? Nej, då hittar de en vilsen skotte (utan kalsonger givetvis), som spelat bort sig i säckpipan.

joe

Joe, den lilla skotten utan kalsong som behövde lite hjälp att hitta sin balkong.

Till slut får ändå Siv och Jane pusta ut. Ett sista försök med teleportering återstår dock…

teleportering

Jädrar i min lilla låda! Teleportering funkar ju!

THE END

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Protected by WP Anti Spam