För alla

Dagarna före dagen

2013/12/18

tomteSista arbetsveckan innan välbehövlig vila och utan att leva efter klockan. Frihet!

Julstressen har fortfarande inte slagit till men däremot är jag så satans uttråkad. Förutom att vågen sakta men säkert går neråt kan tillståndet sammanfattas ganska enkelt: Orkeslös, uttråkad och snorig.trött

Ska bli kul att fira julaftonen med familjen och lite middag med alla våra barn på annandagen. Att sedan få dra till Spanien en vecka ska bli så skönt. Bara jag och C. Den känslan kan också sammanfattas väldigt enkelt: Gympadojjor, färska skaldjur, bok, rödvin.

Denna julen får Indien klara sig utan oss och med tanke på hur hårt slutmuskeln fick jobba förra julen så mår nog även den delen av kroppen bra av lite välbehövlig julledighet. Undrar om jag någonsin kommer att glömma dessa veckor förra året? Kan fortfarande inte känna vissa ”indiska” dofter/kryddor utan att få en vämjelig känsla i kroppen.

Lite julfeeling börjar dock krypa på mig (om man är inomhus vill säga), och det är faktiskt lite mysigt. Den där goa känslan på juldagen när man kan gå i pyjamas hela dagen och glo på film och bara vara. Dagen innan julafton när skinkan griljeras (köper färdigkokt då mitt andranamn är Mrs Smidig), och den första ljumma skivan avnjuts tillsammans med en kall snaps. Sedan brukar det rinna ner några till och sedan drar paketrimmen igång. På julaftonen kan man nästan gissa sig till intaget med tanke på hur rimmen brukar utveckla sig. Men traditioner är traditioner och när till och med syrrans mellangrabb efterlyser mina rim så får man ju ställa upp för folket.ljus

Vad ska man äta då när man dietar enligt min metod? Ja, vad fan törs man äta med tanke på alla larmrapporter om tillsatser både här och där?fast

Jag tänker äta sill, någon skiva mager skinka med lokalproducerad skånsk senap. Det kommer att glida ner någon köttbulle som jag själv har gjort och färsen ska vara nymalen. Ägghalvor med räkor funkar, så även skaldjurspaté som min snälla vännina producerar till mig. Det är lokalproducerat på hög nivå!

Jag tänker smaka på laxen och då medtaga min egen fettfria variant av hovmästarsås. Även en bit julkorv som vi också har lagat och stånkat själva. Sedan tror jag faktiskt att jag är mätt och nöjd.

Detta året blir det ingen choklad, inga clementiner och ingen ris à la malta men jag överlever detta. Vet hur det smakar och kan äta det till sommaren om jag skulle vilja.

Med andra ord så blir det nog rätt så bra och som sagt – snart är det lördag och då är det SOVMORGON!!!!

Åh vilken känsla att ha hela ledigheten framför sig, härda ut mina vänner….

elf_back

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Protected by WP Anti Spam