För alla

Dan före dan

2013/12/23

jultomte[typography font=”Lobster” size=”24″ size_format=”px”]Då var det jul igen! [/typography]

Konstant mörker, duggregn, pittögda, hysteriska människor som far omkring i alla affärer. Mysigt? Ja, lite faktiskt. Helt okej att vara ute i skogen på dagtid nu när man är ledig. Att hänga i soffan och titta på film gör inte heller särskilt ont. Att skicka iväg lite julhälsningar till nära och kära känns också skönt.

[typography font=”Lobster” size=”24″ size_format=”px”]Eftertanke[/typography]

Lite tid för eftertanke. Framförallt att njuta av det lugn som ändå kan infinna sig. Har mått skit så många jular så de sista åren är en fröjd. Inga krav, inga måsten. Gör vad jag känner för och det som jag vet glädjer mig och de som står mig närmast.

hug

Kanske blir man såhär lugn med åren eller så får jag ett stresshelvete nästa jul. Vad vet jag? Det som är just nu är ändå det som är i mitt fokus. Erkänner också utan omsvep att det här med Jesus födelse har helt passerat förbi. Kanske försvann det samtidigt som jag slutade plocka upp julkrubban? Kanske försvann alla kraven när jag gav fan i alla kraven och gjorde det som jag gillar med julen?

Vara ledig, tid för eftertanke och tacksamhet?

tacksam

Tacksam är jag verkligen. För allt jag skapat, för att vågen går neråt (-7.4 kg), för min familj och mina barn. För min sambo som inte bara är en kärlek utan en människa som utkämpar sitt krig och som jag känner är en människa jag vill ha i mitt liv. Alla mina vänner. De som är nära, de som är lite på avstånd och alla som finns där från förr och alla nya vänner jag har fått. Jag är en lyckligt lottad människa. Har alltid någon att ringa till men kan också välja att inte svara när jag inte orkar. De förstår och de som inte förstår kommer att göra det eller lämna mig. Så får det vara isåfall. Jag lever mitt liv, för mig själv och jag går genom eld och vatten för mina barn och de som står mig närmast. Däremellan softar jag gärna och ägnar mig åt mina egna behov.

Idag har jag njutit av att reta mina grannar med att steka köttbullar. Röker inomhus och spelar samma julskiva om och om igen. Lite senare ikväll har jag tänkt att dra på lite jul ”rock” också, om inte C sätter stopp för mina planer. Jag hatar verkligen att bo i hyreshus med grannar!

Pippi

Vill önska alla mina trogna läsare och alla nya läsare och sporadiska läsare till min blogg en riktigt god jul och ett gott nytt år.

Nästa år ska jag fokusera på ett nytt boende utan grannar. Näää, inte byta ut mitt älskade Höganäs men ett boende i småland som även det kan skänka ro och lite mer kvar i plånboken. Ja, C vill också hänga med. Det är liksom så det ska vara.

Ta hand om er nu, för då orkar man även ta hand om andra. Vi har bara ett liv och det ska vi förvalta efter bästa förmåga. Var och en gör som den vill men herregud vilken inre styrka vi alla besitter om vi törs titta efter.

Kram kram

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Protected by WP Anti Spam