För alla

Dan före dopparedan

2014/12/24

Ja men hör så det låter! Dan före dopparedan. I mina öron är det rent och skärt snusk – på hög nivå.

Sedan kommer nästa vidriga grej. Imorgon kommer Tomten. Jamen, så fräscht! Hela tanken på att det imorgon står en fet gubbe i röda kläder och vitt skägg i de flesta hem, och har kommit!

Var då? 

Sedan skrämmer man skiten ut alla söta barn, att sköter du dig inte så kommer inte Tomten! Vad är detta?

Lika dumt som att en unge föds år efter år, efter år och efter år. Fast nu snackar vi samma unge, han Jesus.

Bara vänta. Om några år kommer detta att stå på löpsedlarna på våra så kallade kvällstidningar. För det här året så tror jag nästan att varenda tidning har lyckats få med precis all skit som överhuvudtaget finns att skriva om.

Detta året måste vara ett utav de konstigaste år som funnits. Hela valrörelsen som jag tyckte var vidrig och avslutningen med ett omval på grund av det som man inte får prata om för då är man rasist. sverige har blivit ett konstigt land. (stavar sverige med litet s och Skåne med stort S, bara för att jag vill det).

julefrid

Tack och lov finns det ljuspunkter och det är när man orkar bryta ner allt i små bitar och ta bitarna en i taget. Det orkar man inte varje dag och då får det vara så. Nu är det iallafall juletid och det ska vara (tror jag) en tid av lugn, kärlek, medmänsklighet och frid.

Jo, få ihop det den som kan! Tror att det för många handlar om julklappar, en ekonomi som totalt kraschar, familjefejder och fylla.

Men vi matas så jävla mycket varje dag med allsköns elände och skit så nu tänker jag mata er fulla av godhet, värme och medmänsklighet.

Julen ska vara ledighet.

Den behöver inte bli svindyr och en jobbig släkt man inte vill umgås med slaktar man snabbt med:

Vi har fått vinterkräksjuka!

Okej, det är inte bra att lära barnen ljuga men en vit lögn är ett måste i ett vuxet liv, så lär dem i tid.

♥ Vad vill vi egentligen ha på ett julbord? Äter vi inte nog med köttbullar och korv i vanliga fall? Skit i det som är ett måste och köp det som ni tycker är gott. Lägger hellre pengarna på ett par goda havskräftor än en bit kalvsylta som ligger där och dallrar. Låt släkten få spunk om ni bjuder på något annat än det som det brukar bjudas på. Är det kalas hos mig så är det väl jag som bestämmer vad som ska stå på bordet?

♥ Köpa julklappar till alla? Nej, gör en lottning innan jul.  Namnen på alla som ska delta när tomten kommer (usch), lägg i en skål och blanda väl. Perfekt att förbereda till eventuella födelsedagskalas innan. Faster Britta drar en lapp i skålen och får upp namnet Petter. Alltså köper Britta en julklapp till Petter – that´s it! Kan man själv inte närvara i dragningen så får man helt enkelt ha en bulvan. Hur svårt kan det bli? Och ja, bestäm prislappen på julklappen innan!

♥ Eller helt enkelt julklappsspelet. Alla som ska komma på julaftonen ska ha med sig julklappar för tex. 200 spänn totalt. Allt läggs i en hög och sedan spelar vi tärning om klapparna. I detta fallet behöver inte ens tomten komma (tack och lov) och det blir lite god uppstressad stämning och ingen hinner bråka med någon för vi slåss helt enkelt om julklapparna de sista självande minutrarna när klockan går och tärningen slås. (Googla på detta spel, hinner inte förklara).

♥ Ät lugnande medicin i god tid. Medicin tror jag är bra i lagom dos och lagom ofta. Eller börja morgonen med en skinkmacka och en snaps och sitt i kylskåpet. Redan där har du liksom satt ner foten på att detta är en annorlunda jul. Har barnen synpunkter på detta så låt dem sitta i grönsakslådan och dricka julmust halv nio på morgonen. Gärna i gummistövlar så även de får känna på att det är jul!

♥ Skippa den obligatoriska julkänningen och kläd dig i gabardinbyxor eller yllebyxor. Gärna något som kliar och påminner dig om dina jular som  barn så du verkligen inser att du idag gör ett stort avbräck från gängse normer. (Shit, vilka fina ord jag kan).

♥ Tänd så mycket levande ljus du någonsin kan. Behövs inte dyra ljusstakar för detta. Finns det något vackrare än ett ljus som brinner i en gammal vinflaska?

♥ Umgås, fyll magen med det som är gott. Är du värd eller värdinna så bestämmer du vad som serveras. Ballar det ur så kläm på något bra i musikväg, tex. ”Highway to Hell” med ACDC, och finns det barn i sällskapet under 18 år så funkar definitivt en långfilm med ”Teletubbies” som en riktig ”christmas killer”.

teletu

Låt helt enkelt fantasin flöda! Låt detta bli en jul som du gillar och visst, lite får man kanske bita ihop eller hålla igen. (Tänker då mest på den där goa fisen som gurglar runt i hela tarmpaketet efter en timme vid matbordet).  Man kan aldrig göra alla människor nöjda men börjar man med att göra sig själv nöjd – då har man kommit en bra jävla bit på väg!

God Jul alla underbara människor. Kom ihåg att vi alla är unika och har en plats här på jorden. Kanske inte i alla hem men åtminstone i vårt eget! Låt inte idioterna ta över och var ödmjuk mot dig själv och de du älskar och respekterar. De andra kan man helt enkelt skita i. Njut av jul och ledighet. Att kunna sitta i sitt eget kylskåp och snapsa kan kräva en viss uppfinningsrikedom men det funkar – tro mig.

Kram kram


,

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Protected by WP Anti Spam