För alla

Decembertankar

2014/12/08

December och det går mot juletid igen. Krav, krav, och åter krav.

Om man inte väljer att säga STOPP – In The Name of Love!

Vem ska säga just STOPP i ditt liv om inte du själv? Att sitta på arslet och vänta på en god fé, gud eller tomten. Lägg ner, varken den ene eller den andre kommer att dyka upp.

Har själv det skitjobbigt just nu med jobb. Jag kan styra över mycket i mitt liv men absolut inte konjunkturen. Vad ska jag göra? Gnälla mer? Eller bena upp vad jag kan påverka? Självklart alternativ nummer två. Sedan kan jag inte göra mer åt just det problemet. Att slå sig själv blå har jag gjort så många gånger till ingen nytta.

Första julen på länge – på hemmaplan. Den är mysigt att gå upp en tidig söndagsmorgon. Ta en kaffe, kolla på sol-fan om den behagar dyka upp (kan också vara månen). Njuta en stund av det som är bra. Skita i att det är kaos i sverige (stavar bara skåne med stort S) med extraval, regnet som faller, hunden som fäller, att vågen pekar uppåt igen. Utan bara känna hur gott kaffet smakar och hur trevligt livet kan vara.

Festade som fan i fredags (igen). Kan ändå någonstans känna att jag vill iallafall festa. Ibland vill jag inte ens det.

Idag, på en söndag. Julbord på IKEA med goda vänner. Premiär kan jag säga och det gör vi igen! Maten är nog inte det viktigaste utan det är samvaron av ett gäng underbara människor. En del känner man väl, en del ytligt men vi umgås en söndag på en neutral plats.

I dessa som jag upplever, oroliga tider, går jag in i ett lugn. Benar problemen för vad det är och stänger av det jag måste stänga av för att orka. Många år av erfarenhet och träning ligger bakom detta men jag måste för att orka. Så mycket skit har jag levt mig igenom och jag vägrar att åka ner i det svarta hålet igen.

Att leva är tufft. Om man ska leva ärligt, härligt och kunna njuta. Gå sin egen väg – med stort besvär.

Lön för mödan är stort. Fantastiska söner, en sambo som kämpar med sitt och som jag högaktar, vänner – både gamla och nya, självklart min mamma och sörran. Den håriga prylen någonstans i toppen!

hårig

Den håriga prylen.

tomte

Prylens matte

Försöker,  och är nöjd med de val jag gjort hittills. Trots en del avundssjuka djävlar man dock snabbt genomskådar.

Flytten till Höganäs, leva med C, inse att jag är jag och det duger gott. Hjälpa de människor jag kan och vill hjälpa, njuta av de dagar och stunder när jag känner mig stark. Ta de andra dagarna ödmjukt och inse, det här kunde jag göra idag.

Överleva och leva.

Jag är ju för fan bara jag…

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Protected by WP Anti Spam