För alla

Drängalördag

2014/06/28

Matmarknad i Viken. En vanlig lördag i våra vanliga liv. Ett gäng glada lokalproducenter med allt som får det att joddla och spritta runt i en matglad gom. Samlade hos Vikentomater tillsammans med kocken Paul Jönsson och vår alldeles egna Fredrik från Bryggan som lagar diverse gottigottgott på scenen.

Som di snaule och giriga smålänningar vi är så åkte vi dit för att kunna provsmaka oss runt och fylla våra sultna isterbukar med en präktig gratislunch. Eller nä, så var det inte riktigt (jo, lite)…

Ska man dränga så gör man det med stil!

Ska man dränga så gör man det med stil!

Det blev tre olika sorters bröd, kavring, danskt rågbröd och surdegslimpa. En alldeles förträfflig parmesanost lagrad 24 månader, en getost, två olika sorters korvar – alla gjorda på majskyckling. Örtkorv och Wienerkorv.

Min egentillverkade rabarberchutney, Per i Vikens underbara senap ackompanjerad av en Amarone Classico. Ja jädrar, vad man kan få till det en lördagslunch i juni!

bild

Ja men inte ska väl jag…

Efter osten somnar prosten...

Efter osten somnar prosten…

Japp, en kopp kaffe och en brakskit på det så är man som en människa igen!

Ha en underbar lördag alla härliga människor därute. (Ni andra kan ha det lika jävligt som vanligt).

Kram kram

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Protected by WP Anti Spam