För alla

Du kan!

2013/11/09

stand clear[typography font=”Lobster” size=”16″ size_format=”px”]Här kommer ett hett tips[/typography]  på hur du kan förstöra en lördag som började så bra…

Under ett stort antal år har jag släpat runt på väldigt många extrakilon så nu har ett beslut mognat fram. Efter att ha bantat mig fet genom diverse metoder, som ibland faktiskt har gett önskad viktminskning, men till sist alltid slutat på samma sätt, så är det nu dags igen! Ett alldeles för stort kaloriintag måste nu styras upp. Hårt och skoningslöst.

DukanInser också att jag måste få en kickstart för att få igång motivationen och efter moget övervägande och noga lusläst, fastnat för en metod som heter Dukan. Även C är med på noterna men han har ju inte så många pannor som mig att få bort, den jädra lyckosten.

Morgonen började bra och jag visste ju att jag måste ställa mig på vågen för att kunna komma fram till hur min väg ska se ut och vad som krävs för att nå mitt mål. Förträngde detta faktum under ett par stilla morgontimmar när C sussade sött i sin säng. Han har ju redan ställt sig på vågen och fick sin dom i samband med när jag vägde in väskan inför min flygning med Ryanair för ett tag sedan. Då var det en slokörad herre som gled ut från toaletten med den dystraste min jag skådat. Att vågen går på pricken rätt vet jag också då vikten på väskan var exakt lika hemma som invägningen på flygplatsen.

Denna morgon, denna dag som började så fridfullt, skuttar han likt Rönnerdal ur sin säng och frågar med hurtfrisk stämma: -Har du vägt dig?

-Nä, jag väntar tills imorgon, jag har ju ätit nyponsoppa nu. (Bortförklaringarnas urmoder har talat).

-Spelar väl ingen roll, väg dig nu.

-Nä, jag gör det sedan när jag ska duscha.

Någonstans djupt därinne tänkte jag också att ett litet hästalass på toan skulle underlätta det hela och slurpade i mig några koppar kaffe till för att riktigt röra om i grytan.

Till slut var det ändå ett faktum. Först skulle morgonlasset ut och då sitter C som en trogen hund utanför muggen och väntar andaktsfullt. Kände mig som en straffånge utan någon som helst chans till framgångsrik rymning. Men inte kunde jag sitta där hela förmiddagen med dassringen fastetsad i röva. Det blir ju liksom lite långtråkigt efter en stund också. Även om jag hade lyckats få med mig LandstingsNytt och kunde läsa om Svenne Hedlunds skydd mot influensan, insåg jag till slut – just do it bitch!

Det var bara att ställa sig på våghelvetet och konstatera

Livrädd

AHHHHHHHH!

Ja, sedan var det bara att resa sig igen, borsta dammet från knäna och ladda om!

In på hemsidan och lägga in alla uppgifter om sig själv för att få vägledning i hur denna viktminskningsresa ska se ut och vad som krävs.

Okej, den första fasen som kallas för Attack fasen kommer i mitt fall att pågå i sex dagar. Okej, med god planering och hela handväskan full med det man ska äta känns det okej. Inget rödvin på sex dagar känns sådär men ändå okej. Sedan kommer vi till nästa fas som ska vara i 142 dagar. Utan rödvin!!!!

Nä, lilla doktor Pierre Dukan, det kan du fetglömma. Vi får väl se hur det blir med den biten men maten som ska ätas blir min verklighet iallafall och känns helt okej.

Kommer inte att börja förrän om en dryg vecka. Först ska vi klara av en mässa och det räcker gott med det. Sedan blir det sex dagar som kommer att bli jobbiga men jag känner mig motiverad.

Ska inte trötta ut er med min viktkurva i varje blogginlägg det lovar jag men en uppdatering då och då ska jag bjuda på. Sätter ju lite extra press på mig själv genom att berätta om det, och det behöver jag!

Vad fick igång mig denna gången då? Tja, en kombination av att vara trött på att vara just trött. Gått bra promenader hela veckan och känt mig nöjd över det. Tips från min massör som liksom jag älskar god mat och vin. Sedan har faktiskt ryggmassagen satt igång hela kroppen. Visst det gör skitont men redan andra gången gjorde det iallafall lite mindre ont.

Känns spännande och skönt att få sätta igång med något nytt. Det måste bara gå och det var längesedan jag kände mig såhär motiverad.

Vet dock att många motgångar kommer det att bli. Inte straffa sig för hårt när man kört i diket och tillåta sig att misslyckas MEN inte ge upp för det. Se det långsiktigt och planera sina inköp och måltider och självklart ska det fortfarande vara gott att äta. Visst en omställning blir det men vill man uppnå resultat oavsett vad det gäller här i livet så svider det lite mellan varven.

Nu ska inte längre vågen vara min fiende utan vi ska vara de allra goaste vänner!

Vågen

 

Nu känns det iallafall lite bättre och lördagen känns helt okej igen. Lätt att säga med ett gott glas rött i glaset efter en god middag. Ja, faktiskt. Livet tar ju inte slut utan det blir bara lite annorlunda och förhoppningsvis kommer det att vara längre.

Kram kram och kämpa på alla ni som också har lite extra stoppning!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Protected by WP Anti Spam