För alla

En busschaufför…

2017/10/20

Är i regel en man med glatt humör. Ja och tur är väl det för att resa, oavsett långt eller kort – är alltid en härlig upplevelse som ska kantas av förväntan och glädje.

Vill resa

Ja, min resa till Spanien sket sig ju kraftigt och tur var väl det med facit i handen. (Mamsen valde att checka in på sin sista resa).

Som tur är finns Spanien kvar och så många fler resmål. Efter denna sommaren och detta året känner jag ett oerhört stort behov av sol och värme. Miljöombyte och bara få samla kraft. Nya intryck, bara få slappa på en handduk på en strand med en bok i handen. Äta konstiga saker som får tarmarna att hoppa höjdhopp, bli rastlös och bada i pissljummet vatten.

Ojsan

Fått förmånen genom att bekanta mig med Westins bussresor och bara att komma in på deras förstasida får mig att bli glad och sugen på att resa på detta sätt igen. Vilka minnen det väcker. Halle da…

Tänk när jag satt där en kväll i min ensamhet och sippade vin. (Oftast då jag får mina allra bästa idéer, om jag får säga det själv alltså och det får jag ju eftersom det är min blogg).

Fick ihop en hel buss med tokiga brudar och vi for iväg till Baldakinen i Jönköping och bara öste röva av oss. Alla spreds för vinden under kvällen likt askan i en askkopp efter en rejäl nysning. En del gillade inte dansband, någon ville ha disco (vem kan det ha varit)? Men såvitt jag vet har ingen anmälts saknad så alla måste varit med i bussen hem.

Det är ju detta som är så himla bra. Man kan tryggt lämna över hela transporten till någon annan. För de flesta jag känner är inte särskilt sugna på att köra. Tiden då någon i gänget var gravid och kunde köra är liksom förbi. Är man många som delar på en buss så blir det faktiskt inte så himla dyrt.

Har man kunder på besök så kan jag också tycka att det ger ett proffsigt intryck att ha en buss som kör mellan olika enheter som ska besökas. Ger också dig som värd en chans att under resans gång kunna presentera olika saker som annars skulle ta upp dyrbar tid vid ett konferensbord.

Min längsta bussresa gjorde jag från Sverige till Hannover när jag jobbade på en reklambyrå och vi åkte med jobbet till Världsutställningen i Hannover år 2000. Minne för livet. Herregud, vi fick igång en hel buss, så härligt. Alla skulle vi dricka kaffe samtidigt och alla skulle vi kissa samtidigt. Kollektiv galenskap.

Världens längsta bussresa som jag gjort (gör), kan ibland vara den från Helsingborg till Höganäs efter en heldag i Helsingör. Tänk att man kan bli så trött av smörrebröd… Eller ibland så himla pigg att man snackar med alla passagerare på både in- och utandning.

Ny superidé made by me

Tänk vad härligt att samla den skara av mina vänner som liksom jag älskar ”Hem till gården”.

Snott rakt av från min kompis Wikipedia:

Hem till gården, originaltitel Emmerdale (Emmerdale Farm till 1989), är en brittisk TV serie som utspelar sig i och kring den fiktiva byn Beckindale i Yorkshire. Byn bytte i mitten av 1990-talet namn till Emmerdale, efter en del debatt i dramaserien. Från början kretsade handlingen kring familjen Sugden och livet på deras gård, Emmerdale Farm, men med tiden i och med att nya familjer gjorde entré började serien att handla om livet i och kring byn.

Tänk, bara tänk…

Hyra en buss med chaufför och bara dra till Yorkshire och till filmbyn Emmerdale. Såklart via båt över till England. Härlig buffé på båten under kvällen. Några timmars sömn i hytten och sedan bara välta över sin kropp i en buss och fortsätta bara vara… Snacka om minnen för livet!

Ja, och jag vet att det är så många som tittar på denna serien men inte vågar erkänna det! Sedan är vi ett glatt gäng som vågar erkänna. Våga kom ut alla ni andra!

Be afrid

På riktigt. Detta är med på min ”bucket list” (för ev. retards=allt man vill se och göra innan man dör). Att åka till Yorkshire och få uppleva detta. Sedan ska vi inte heller glömma den fantastiska natur vi kommer uppleva. Tänk er själva, bekvämt tillbakalutad med en kopp kaffe, en öl eller ett glas vin. Blicka ut över nejderna och bara åka med…

Finns väl ingen gång som jag kan bli både sentimental, överjordiskt lycklig och fantastiskt kreativ som när jag sitter på en buss eller ett tåg. Samtidigt som naturen liksom swishar förbi utanför fönstret så gör även tankarna det. Tror det handlar om en total avkoppling. Gillar att köra bil också men då måste man koncentrera sig på bilkörningen och att sippa på ett glas vin och låta tankarna virvla runt i sina egna banor är inte rekommendera.

Måste ske

Jag måste snart resa. För att jag kan och vill. Inget ska stoppa mig. Vill ha med mig vissa attiraljer men får jag inte plats med dem eller vill de inte följa med så får det gå bra ändå. Livet galopperar på i rasande fart och man vet aldrig när man trillar av så det gäller att ta tillfällena i akt.

Och blir det buss så hoppas jag på en busschaufför med glatt humör. Kolla in Westins bussresor så förstår ni vad jag menar.

Kram kram

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Protected by WP Anti Spam