För alla

En lördag mitt i livet

2017/03/04

ettHar ju insett att alla dagar är inte rosenröda och alla fisar luktar inte heller hallon. Men…

Fy fabian, vad skönt det är att ha vänner – både gamla och nya. Idag hade jag ett val. Stanna hemma, stryka, damma i alla skrymslen och vrår och bara ha tråkigt. Eller boooring…(Som vi säger på engelska)…

Eller ta chansen att träffa gamla vänner och nya vänner på en liten ”overfart” till grannlandet Danmark. Min vånda vid strykbrädan var stor. Dra ur kontakten och dra. Det gjorde jag också.

Trots att min mamma tar mig i örat ibland

ajJag och morsan har till och med snackat om att flytta ihop ett tag. Hon vill flytta och göra en förändring i livet, jag har plats, och vi kan göra något bra tillsammans. Skitläskigt egentligen men jag har ju aldrig varit så här gammal förut och inte heller haft en livssituation som sett ut såhär.

Aldrig heller haft en morsa på 73 år och supersnygg som kan tänka sig att göra en såhär tokig grej. För hade morsan varit ful – så nä. Jag gillar ju inte fula människor. (Eller fula barn).

Nåväl. För att knyta ihop säcken något. Hade jag inte varit så impulsiv och så sugen på skojigheter, så hade jag inte heller träffat en Mandelmann.

mandelÅtta lördagsmorgnar har de varit mitt lilla ”mysnöje” när jag äter min lördagsfrukost. Ja, eftersom jag inte har någon TV så kollar jag på datorn och TV4 play. Sådan är jag minsann och jag vill gärna ha ägget halvkokt.

Därför tänker jag, ibland måste man bara skita i ”måstena” för att känna sig hel. Imorgon ska jag ha gäster och jag är säker på att de kommer fan inte till mitt hem för att kolla hur väldammat jag har det. De kommer hit för att umgås, äta god mat och bara vara.

Jag har mycket kvar att lära av livet och det är jag tacksam för. Det viktigaste är ändå vänner och familj. Ja, och så hundfan såklart.

hundJa och inte ens den kan man få att uppföra sig och göra en liten ”selfie” med matte. 

Livet är bra härligt, men mellan varven så jobbigt. Är glad att jag idag sket i stryktvätten och drog iväg på en tura. Inte fan är det strykvätten jag kommer ihåg när jag ligger med näsan i vädret, utan alla goa skratt, kramar, god mat och det jag delar med människor som jag älskar. Icke att förglömma alla goa ”snapchat” med mina barn, när jag som bor ”utomsocknes” måste ta bussen hem. Sitta på bussen och skumpa och ”snapchatta” med sina söner. (Snap chat för ev.retards = Googla på det). En jävla skön lördag.

Sedan får vi inte glömma Ingvar! Som jag träffade på den näst sista puben i Helsingör. Han jobbade som slamsugare, typ som skitgubben i en Torsk på Tallin. Det jag gillade med Ingvar, från Laholm (nä, han luktade inte skit), det var följande:

Jag: Känner du till HisHultaBörje?

Han: Ja.

Jag: Ska vi träffas på en dejt?

Han: Ja, men jag tänker inte ta med gaffeltrucken.

Då kände jag! Ingvar kan sin HisHultaBörje och så även jag. Det här blir spännande. Första människan i mitt liv ”so far” som kan HisHultaBörje.

Min lycka är stor.

Kram kram

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Protected by WP Anti Spam