För alla

En midsommardröm

2014/06/26

Tänk vad befriande det var! Ingen mobiltelefon, inget facebookande på hela helgen. Glömde till och med i min iver att sms:a folk och önska glad midsommar. Förlåt, skärper mig till nästa år (kanske). Jag hade fullt upp med gäster, mat, fylla, bakfylla, äta, städa och framförallt – att ha så himla trevligt och mysigt med hela huset fullt med knasiga gäster!

Redan på torsdagen gick vi ut hårt och hade en så kallad midsommarförfest. En del gick ut hårdare än andra om man säger så men på söndagen var det nog jämnt skägg i den kampen.

Runt lunchtid på midsommaraftonen samlades vi till sill och potatis enligt sedvanlig tradition. För att aktivera oss lite och inte bli för bladiga hade vi såklart lite aktiviteter att sysselsätta oss med. En typisk ny midsommartradition är numera att färga sina ögonbryn. Ett skönt avbräck från crocket och poolbad utan vatten, så kallat torrbadande.

Grannarna fick också njuta av ”stora” småland och framåt natten kidnappade vi en skåning och tog med oss hem. Hoppas de andra släppte honom vid gryningen för jag har inte sett röken av honom sedan dess.

 

DSC00009

Äldsta sonen i gryningsljuset.

DSC00008

Absolut vackrast på festen, utan diskussioner.

DSC00010

”The spicy man” med sin fina midsommarpresent. Dock ingen betongkeps.

DSC00013

Nu jäklar ska vi skaffa oss ögonbryn!

DSC00014

DSC00015

Greta Marx (Gruchos lillsyrra), i egen hög person.

DSC00020

De två världsberömda hoppsimmerskorna från yttre Mongoliet håller på att montera trampolinen.

DSC00021

Fan, det var inget vatten i den pumpen…

DSC00022

Fruktstund utan frukt. Crocket kan ta kål på de flesta.


DSC00016

DSC00017

DSC00019

DSC00028

Dagen efter kvällen före. Nu är minsann Greta Marx väldigt tystlåten…

 

Alla fastnade tyvärr inte på bild. Däremot har samtliga fastnat i mitt hjärta och jag är så tacksam för att ni alla kom!

Glömde lägga blommor under kudden då jag enbart är glad över att jag lyckades hitta kudden. Förövrigt har jag ju redan min prins och vad ska det då klabbas med en massa blomster under kudden för?

Tjo hopp, nu stretar vi på några veckor till, sedan en lång skön semester.

Kram kram

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Protected by WP Anti Spam