För alla

Födelsedagshelg

2009/10/12

Har en skön helg att blicka tillbaka mot. Bjertorps slott och en 8-rätters avsmakningsmeny med passande viner, sherry, brännvin och gud vet allt vad som serverades. Jag somnade efter fyra rätter! Nej, det gjorde jag inte men trött var jag. I över 3 timmar höll denna middag på och det var perverst med alla smaker som blev till en fantastisk upplevelse på alla sätt och vis. Att servitören är en artist i sig gjorde ju inte saken sämre och att få känna sig så speciell och omhändertagen gillar en knubbsäl i sina bästa år!

Middagssällskapet inte heller det att förakta och det fattar ju vem som helst att man smälter som en Dajmkola i shortsfickan en varm sommardag, när det första som möter en på hotellrummet är en stor rosenbukett från någon som har tänkt till!
Hoppas innerligt att mina söner förstår vad mycket de kommer att vinna genom att uppvakta sina kvinnor genom livet. En karl som har fattat den galoppen och som orkar hålla hela racet ut- han sitter säkert. En sådan man vill man behålla och göra allt för (nja, det får ju inte bli föööööör jobbigt alltså…).

Såg ett program för några månader sedan, från Amerika såklart, där en tonårsmamma berättade för sin dotter att vill man behålla sin karl måste man behärska konsten att suga kuk, samt göra en god sufflé. Det där med sufflén ska jag börja träna på…

Nedan menyn från lördagens maratonsittning. Är du ute efter en lugn helg i slottsmiljö, god mat och dryck, sköna omgivningar att vandra runt i och sängar med skaplig fjädring, så åk till Bjertorps slott.

www.bjertorpslott.se

8-rätters avsmakningsmeny:

Från skogen
Trattkantarellsoppa med karljohancrepe

Från kusten
Svensk hummer A la dobe med Qvänum Mat &Malt brännvins hollandaise

Fågel
Balontine på Adelsåsens Kalkon med tranbär och brödcremé

Från Värnen
Gravad gös med havtorn och örter

Tre små klassiker
Kalops, kålpudding och grynkorv från Erikssons Chark

Ost från Sivan
Svensk rött päron med ädelostglass och valnötter

Lite sött
Ostkaka med mandelflarn, bärgelé och gräddglass

Mörk, vit och ljus
Mörk chokladkladdkaka, vit chokladsorbet och ljust chokladpulver

Ha en fin höstmåndag. Ikväll ska jag laga något gott för att fira att det just är – måndag!

Kram kram

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Protected by WP Anti Spam