För alla Frisk eller Sjuk Humor Resor

Fotbolls-EM med svidande näsa

2012/06/11

Den dagen shortsen blir kortare, tröjan tajtare och fler närbilder på fotbollslåren, ja då mina vänner [typography font=”Lobster” size=”16″ size_format=”px”]då ska jag bli en riktig fotbollshuligan![/typography]

Men under tiden får Sverige klara sig utan mig i EM.

[unordered_list style=”star”]

 • Har istället kvalificerat mig till Jerrring-priset genom att all stryktvätt nu är borta! Till och med de stora dukarna från årets julbord ligger välpressade i skåpet. I min iver över min gigantiska prestation har jag även klarat av lite andra ”surdegar” som hängt över mig som en svettig fotbollsstrumpa. Sådana här grejer som ”ska-fixa-senare-när-jag-får-tid” och som gärna staplas på hög. Känner mig så jävla bäst!

[/unordered_list]

Kruxet dock när man står där fjättrad vid strykbrädan är att man hinner tänka så förtvivlat mycket. Något jag faktiskt funderat mycket på, både igår och idag är artikeln i söndagens Expressen på Kultursidorna.

Det är den världsberömda fotografen Sally Manns foton på sina nakna barn.

”Dog scratches” är en bild på hennes nakna dotter liggandes på en soffa. Bilden har väckt många reaktioner med tanke på barnpornografi. Frågan jag ställer mig är varför man i hela fridens namn ställer ut sådana bilder? Bilden är jättefin, javisst men gör sig kanske bättre i familjealbumet?

Det är en för jävlig värld vi lever i där inget längre är heligt och det finns alltid utrymme för sjuka jävlar att ta för sig.

Funderar på om jag skulle ta och fotografera det pekfinger som slank in i min näsa? Det var ett finger som precis hade hackat en röd chili och den hettan och svedan som uppstod efter detta i kranen var oerhört påtaglig. Kanske skulle man helt enkelt ta och trä en chili över näsan? Samtidigt som jag jonglerar med tre gurkor? Kan det kallas konst? Eller vem eller vad är det som bestämmer vad som blir konst?

Vid närmare eftertanke ska jag nog sluta läsa kultursidorna och inte ha så långa strykpass vid brädan…

Kram kram

 

 

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Bullen 2012/06/11 at 23:39

  Hehehehehehhehe! Skit i kultursidorna och släng strykbrädan kära Napoleon 🙂

  • Reply Tjockatantenistan 2012/06/13 at 22:42

   Vad kul att höra från dig! Jag lovar, inga mer kultursidor och strykbrädan ska få vila jävligt länge 🙂

 • Reply fia 2012/06/14 at 09:18

  Vissa saker kanske bör ses innan de kommenteras.
  Du skulle verkligen ha gillat bilden där Sally står med sina döttrar och kissar rakt ut,
  sitter fortfarande på näthinnan efter mitt besök där den regniga helgen i Sthlm.
  Själv tycker jag hur som helst att hela utställningen var fantastisk och berörde mej mer än 3 sidor barngrattisbilder i VN. (det fanns likbilder också förresten från medicinska forskningsinstitutet) Ha de gött

  • Reply Tjockatantenistan 2012/06/15 at 09:07

   Ha, ha, ha. Kanske vi skulle satsa på en utställning du och jag? Slalomsockar, blankpolerad parkett och en bag in box! Den bilden sitter redan på min näthinna 🙂

 • Reply fia 2012/06/17 at 13:31

  Har för mej att något som retar näthinnan och redan har hänt (tyvärr), kallas flashback.
  Men det glömmer vi för det var ju när vi var inne i vår svåra blå period. (i alla fall i fejjan)

 • Leave a Reply

  Protected by WP Anti Spam