För alla

Gå till botten

2017/09/19

Så oväntad och mysig den här kvällen blev då. Fick plötsligt en oplanerad natt hemma, jippieee!

Att hålla en hög servicenivå till mina kunder har alltid varit viktigt och det tummar vi inte på nu heller de sista skälvande veckorna som återstår av min anställning.

Innebär att jag har kunnat handla ved, lägga i en maskin tvätt och göra lite av det där som annars helgen åtgår till. Så skönt…

Men det innebär också att lilla mamsen får sitta ensam ikväll i sin soffa där vi annars sitter som två paralyserade muppar och fladdrar mellan matlagningsprogram, sjuka djur, trädgårdsprogram och annan skit på TV:n.

Åh nej, jag har funderat

Livsfarligt när jag sitter ensam i bil och kör för då roterar det på bra i min ärthjärna.

I mitten på oktober kommer det att tillkännages att Radio och TV-licensen ska slopas. Istället ska den summan läggas på skatten! Ojsan då. Om man nu upplever att det är fler och fler människor som säger upp sin TV-licens, varför undersöker man inte varför fallet är så?

Nej, vi gör väl som vanligt i detta landet som på allvar skrämmer mig. Jo, då hittar vi en kringelikrok väg att komma åt oss alla på, så vi kan fortsätta bli pumpade med det som Public Service anser att vi bör bli matade med.

Helt plötsligt får jag upp liknelser

När en lastbil har kört rakt in i en folkmassa med en sjuk jävla terrorist bakom ratten, då blir vi serverade i media ”att en lastbil har kört rakt in i en folkmassa”.

Hallå, lastbilen kör väl för fan inte sig själv? Så istället för att angripa och utvärdera det riktiga problemet (som jag i detta fall anser är terroristen bakom ratten), då beslutar man istället att sätta upp betongsuggor och göra andra åtgärder så att den dumma lastbilen inte kan köra in i fler folkmassor.

Lika dumt som när polisen delade ut armband med texten ”tafsa inte” under festivaler och andra större arrangemang. Men hallå, den som har kläckt den här idéen måste har tillbringat de senaste åren i en jordkula. Varför inte gå till botten med problemet? Jag skiter faktiskt i vad det är för killar/män som tafsar och gör övergrepp men någonstans kan vi väl inte bara nöja oss med att anmälningsbenägenheten har ökat? Hur vet man det? Då måste man ju rimligen i min värld har statistik på den stora andelen tjejer/kvinnor som förut inte har anmält och den mätningen är för mig orimlig.

Allvarligt talat

Varför kan vi inte ta alla dessa tjejer/kvinnor som säger att det är killar/män med utländsk härkomst som har antastat dem på allvar? Varför ska det alltid från någon foliehatt kläckas – så gör minsann svenska män också. Så det så. (Ja men självklart).

Alla vet ju att vi har tagit emot otroligt många barn/killar/män från kulturer där kvinnosynen inte är som den svenska. Varför uppstår inte de här problemen till exempel under Vasaloppet? Så många svenska män tillsammans med kvinnor i tajta fantomenliknande kalsonger som inte utelämnar något till fantasin. (Tyvärr)…

Fy på sig

Varför satsar man inte resurser på att helt enkelt sätta ner foten ordentligt. Uppför man sig illa ska det väl  bli en obehaglig konsekvens? Och den absolut värsta konsekvensen för en människa som flytt undan kriget måste väl vara att inte få stanna i tryggheten?

Alla förtjänar en andra chans men vi fokuserar ju ständigt på förövaren och tycker synd om den. Det är offret som är den största förloraren, alltid. Man måste inte vara med om en regelrätt våldtäkt för att bli skadad för livet. Det kan räcka med ett gäng killar som omringar en tjej och helt enkelt kladdar, drar i kläder och uttrycker diverse könsord som jag tycker de flesta lär sig ganska fort. Jag tror faktiskt inte när någon skriker med tydlig brytning ”jävla hora” att det betyder ”hurra vad du är söt”. Näää, jag gör faktiskt inte det.

Åsiktsfrihet

Tänk om vi kunde våga uttrycka våra åsikter lite mer? Och att de som uttrycker sina åsikter faktiskt får göra det, även om det inte överensstämmer med just mina. Såklart finns det vissa åsikter som jag aldrig någonsin kommer att ta till mig oavsett hur rar och gullig personen är som levererar den.

Tex. kommer jag aldrig att tycka det är okej att halshugga folk i någon guds- eller annan andepajas namn. Inte heller kommer jag någonsin att tycka det är okej att könsstympa kvinnor och inte heller giftemål med barn.

Människor som har dessa åsikter umgås jag inte heller med. Annars umgås jag med många människor med olika politisk uppfattning, olika åsikter om tex. barnuppfostran, klädval, skola, vård/omsorg, maträtter eller vad det nu kan vara. Gör mig ingenting. Att lyssna på någon annans åsikter utan att döma kan faktiskt vara riktigt berikande och många gånger även stärka en själv i den uppfattning man redan har från början. Och finns det något roligare än hetsiga diskussioner där det även finns plats för humor och man kan driva lite med varandras olikheter?

Obehagligt på riktigt

Det här landet har blivit så fruktansvärt obehagligt och det har gått fort. På bara två år har vi fått uppleva så mycket ondska som tyvärr många människor från andra kulturer fört med sig. Visst, det handlar så mycket om utanförskap men för i helvete, det gör väl inte våld och terrorism legalt för det.

Stenkastning, bränder, mord, skottlossningar och gängkrig. ”No go” zoner i Sverige där svensk lag inte råder. Är detta bara påhitt? Ljuger människor (boende, ordningsmakt och räddningstjänst) om det som händer i dessa områden? De jag känner som blir utsatta, ljuger de mig rakt upp i ansiktet? Jag tror faktiskt inte det.

Tror det är kört och vi har inga roliga år framför oss, varken i Sverige eller Europa. En del kallar det islamisering och det får de gärna göra. Jag vet bara för min egen del att det skrämmer mig och det som gör mig mest rädd är att det fortfarande är så många som inte ser det verkliga problemet utan bara skummar på ytan.

Som att sätta ett plåster på ett sår om och om igen. Såret läker inte men vi lägger på ett nytt plåster igen istället för att undersöka – varför läker det inte?

Muntergöken har talat

Nå ja, det var ju himla upplyftande funderingar…

Nu kan jag ju lika gärna ta mig an den stora stryktvätten också. Jag, här i min lilla skyddade värld, än så länge. För jag är för gammal för att någon gubbe skulle vilja gifta sig med mig. En frivillig kan man inte våldta och skulle någon vilja skära halsen av mig så får de ta i för att komma igenom alla hakorna.

För så här tänker jag – om jag råkar släppa en fis som går käpprätt åt helvete. Kan jag då skylla på brallorna?

Kram kram och ha en skön kväll.

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Protected by WP Anti Spam