För alla

GOD JUL & GOTT NYTT ÅR

2007/12/21

Nu blir det blogguppehåll i några dagar för nu ska jag jula till det. Här kommer lite tips och förhoppningsvis passar något någon:

– Känner du dig stressad? Fråga dig själv varför och är det något du kan strunta i? Måste man byta till rena lakan i sängen för att det är jul? Måste köksskåpen skuras innan jul? Kan man inte lika gärna ta det i tråkiga januari? Är verkligen dina pepparkakor så himla goda att du inte kan köpa färdiga?

– Känner du ångest inför att träffa delar av släkten? Måste du träffa delar av släkten? Om så fallet är preparera dig innan. Vet du att det kommer att hagla spydiga kommentarer så rigga upp för ett par goda svar på tal:
– Fäll ner pungen och landa va!
– Håller du på att få mjölktänder?
– Herregud, hoppas du får munvatten i julklapp (denna kommentar gör också att man utan problem kan gå ut ur rummet med en äcklad min och gärna hålla för näsan). Gå direkt in på toaletten och ställ dig framför spegeln och härma med grimaser och ord de personer du inte tål. Känns garanterat bättre efteråt.

Är det jobbigt med alla gapiga ungar på julen?
– Viska till den skvallrigaste ungen att tomten kommer att ge den som varit tystast en dator i julklapp. När sedan detta inte händer och du får skulden så säg bara uppgivet:
– Ja, jag har lite problem med hörslen.

Tillbringar ni julen i bilen, ständigt på väg mellan olika släktingar så börja redan ett par dagar innan att spy i bilen. Gärna utan påse så det kommer på säte och på golv. Säg med tunn röst att du har blivit åksjuk på ”gamle-dar”.

Nattgäster som du gärna klarat dig utan som kräver fullservice med lagade mål mat och fika? Gipsa båda händerna och säg att du har halkat. Se dock till att gipsa ”luftigt” så du lätt kan dra av dig gipset vid tex. toalettbesök.
Avskyr du svärmor? Dra inte av dig gipset efter toalettbesök utan be henne om hjälp.

Mina favoriter:
– Långpromenad med korvgrillning
– Långpromenad med glögg på termos
– Långpromenad med chokladmjölk och prickigkorvmackor

– Bra filmer på TV:n
– Att få vakna utan väckarklocka
– Inga direkta tider att passa
– Umgås med familj och vänner

Ha en god jul och skäm bort dig själv.

Kram kram

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Protected by WP Anti Spam