För alla

Hem till Höganäs

2013/01/11

Jag som älskar ”Hem till gården” vill bara säga att jag har mitt eget ”Hem till Höganäs”.

Tänk att få styra in bilen i denna kommun och lasta ur på torsdagskvällen. Suger lite i tarmen och vill/orkar inte åka till affären. Beställa en bulle (=taxi för ev. retards) och glida in på Glöd. Få sig en av Sveriges godaste Skagentoast tillverkad av ”Eddie” som inte alls heter Eddie men vi har ett internt namnbyte, vilket innebär att jag heter Eddie 2 ( uttalas Eddie too).

Där glider andra människor in och alla pratar med alla och vi har till och med pratat om mitt bajs i Indien samt även avhandlat andra människors bajs. På vilken restaurang/pub kan man göra så i Sverige? Inte vet jag, men har aldrig varit med om detta förut. Man kan ha en trevlig kväll på en pub men känslan av detta familjära och bara så jävla ”basic” är för mig en stor glädje och en bidragande orsak till att jag älskar detta Höganäs så makalöst.

Samma kväll (maj förra året) som jag hittade detta drömhus som nu är min fasta punkt gjorde jag något jag alltid drömt om. Jag bjöd hela laget runt! Självklart hade jag dealat med ”Eddie” om priset innan men jag gjorde det. På vilket ställe vill man ens göra det? Jo, i Höganäs.

Vilken glädje hos folk. Men någon väste också i mitt öra; – Förvänta dig inte att du blir bjuden tillbaka.

[box]Nä, varför skulle jag det? Om man hela tiden gör saker för andra människor för att man förväntar sig saker tillbaka, då är man illa ute och jobbar sig alltid mot en besvikelse.[/box]

Icke heller att förakta att jag på detta formidabla ställe genom öppenhjärtligt prat med andra människor mellan borden hittade mitt och C:s lilla (h)underbara hus. Ja, för till och med hundafan älskar detta ställe.  Det är ju den håriga prylen som tvingar mig att elda som fan i kaminen och som helt plötsligt har infört att hon ska sova hos mig natten innan husse dyker upp.

Har tackat min älskade vän M 100 gånger för att hon har introducerat mig för denna härliga ort. Ja, kanske är jag uppe i 150 gånger nu för hon börjar bli jävligt trött på mitt förbannade tack…

Kanske är jag lite ”retard” som inte läser mellan raderna men varför ska jag det? Jag gillar detta och blir alltid väl bemött så varför ska jag spekulera? Jag älskar mitt ”Hem till Höganäs”. Att få skjuts hem med underbara CL som är en av delägarna av Glöd och till och med få röka i bilen! (Ja, inte för att jag röker men möjligheten fanns ju)…

Ja, jag är lyckligt lottad och någonstans så tror jag det beror på att man vågar bjuda på sig själv, vågar ta in människor som kanske inte alltid är ”likadana” utan är lite speciella. Människorna i mitt ” Hem till Höganäs” är den typen av människor som jag känner mig hemma hos. Här finns en salig blandning av entreprenörer, filosofer, bonndrängar och människor som faktiskt skiter i hur de är, utan bara lever sitt liv.

Att få vara precis så knäpp, ärlig och avslappnad som är jag är egentligen. Kämpar som en gris (gås) för att vara den jag är! Sedan tror jag att även jag berikar deras värld med mitt sätt att vara, och jag behöver ingen bekräftelse på detta, för jag får ett sådant bemötande tillbaka så jag vet ända in i hjärteroten att jag är okej!

Och skulle jag inte vara det, så står det alltid någon skåning i givakt och talar om för mig vad som gäller!

Hyllning till Höganäs

[typography font=”Yanone Kaffeesatz” size=”24″ size_format=”px”]Här kommer min hyllning till Höganäs:[/typography]

[box type=”alert” icon=”none”]

  • Mia – min älskade vän som babblar med allt och alla, har fått alla mina sinnen att leva och att inse  ” här är gott att vara”.
  • Pia (med familj) som är en god vän till Mia som har fått mig att känna mig så välkommen.
  • Arne och Yvette (Yvonne) som är grannar till P. Herregud, jag har fått en ny mamma och pappa, och helt fantastiska vänner. Arne är min äldsta goaste vän i nutid. Han vårdar min H-D över vintern och deras hem är alltid så välkomnande och med en trädgård som får mig att storkna.
  • Glöd – denna restaurang/pub som är precis som i mina drömmars ”Hem till gården” fast i Sverige.
  • Mina grannar som har stenkoll, här kan inbrottstjuvar känna sig rökta genom att bara glida förbi på gatan. Ingen som inte ska in, rör inte vårt hus!
  • Nya vänner, gamla vänner från de år jag bara var en besökare i Kullabygden. Alla har ni bidragit till att jag vill tillbringa mer av min tid här.

[/box]

Hoppas att ni kommer att stå ut med mig för jag har planer och jag vill utvecklas tillsammans med människor i en miljö som för mig är sagolik. En dröm som har fått ben. Tack alla underbara människor i Höganäs som har gett mig denna fristad i en alldeles snurrig och förtvivlat härlig värld!

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Protected by WP Anti Spam