För alla

Hemma igen

2014/11/14

fotÅh, så underbart att få komma hem efter en veckas jobb på bortaplan. Att få glida ner i sina fårskinns-flipflop och låta de små prinskorvarna få komma ut ur trånga skor och spela fritt!

Händelserik vecka på många sätt som har en del inslag jag gärna hade sluppit. Som den väna, goda kvinna och anställde jag är så ville jag verkligen spara pengar till företaget och inte dra på med hotellrum för väldigt dyra pengar. Hittar då en liten campingstuga på bekvämt gångavstånd från mässområdet till en relativt hyfsad peng – och den bokade jag! Tidigare erfarenheter från campingstugor när vi rest med den håriga prylen (= den galna hunden) i bagaget gjorde ju att man hade en liten mystanke någonstans med sig i bakhuvudet.

Den mystanken kom snabbt av sig. Väldigt snabbt.

Det börjar bra…

Söndag kväll efter monterbygge checkar vi in i snuskstugan. Jag börjar med ett besök på toaletten och får frispel! Tror att C varit där och slängt ut snus på toalettringen men han var totalt oskyldig. Vad finner vi när vi lyfter på ringen?

Jo, en gigantisk randig snigel i storlek XL. Så jävla äckligt!

Då drar den stora okulärbesiktningen igång. Mat kvar i kylen efter tidigare gäster och diverse glas som förmodligen diskats av någon med kraftig synnedsättning.

Lakanen var iallafall rena men se ligga i en egen säng gjorde jag icke! Tankar på vägglus och annat hade redan fått fäste i min klibbhjärna. Fast det fanns två våningssängar har vi ändå legat i bottenslafen på den ena och trängts hela veckan. Skitsamma, det var det värt! Förövrigt inga vägglöss heller. C som fullkomligt avskyr att ha den stora vita knubbsälen fastlimmad på ryggen i vanliga fall (det är jag det), gjorde inte en ansats till att byta till egen säng han heller.

Första duschen blev det översvämning. Mycket vatten blev det. Men det åtgärdades under måndagen när vi var på jobb. Tillbaka på kvällskvisten och vad skådar vi då i badrummet? Jo, snigel nummer två. Svart och ”bara” i storlek L. Jamen, det är bara så jävla äckligt!

Jag kör ockulärbesiktning nummer två i badrummet och hittar förutom damm och spruckna delar av plastmatta ett litet rör som mynnar ut i duschen. Där fick C trycka upp en tampong, ifall det nu var snigelinfarten.

Att se det positiva

Som vanligt gäller det att se det positiva. Vi har haft bra med varmvatten och en härlig duschstråle. En fin liten träveranda och hänförande utsikt över Vättern. Och ett gäng husbilar.

vättern

Fungerande gratis wi-fi och trevliga stuggrannar som bjöd på vin och en trevlig pratstund. Nudister från Värmland men som kvällen till ära valde att ha kläderna på sig. Tack för det säger jag.

På kvällarna har vi ätit goda middagar och favoriterna sedan vår tid i Jönköping håller fortfarande måttet.

Mat är gött

Först ut vår indiska favorit ”Tandoori Palace” på Kungsgatan. Då jag var urförkyld och svintrött körde jag en riktig ”djävulsutdrivare”, Chicken Vindaloo.

”En Italienare och en grek” på Barnarpsgatan, där laxfiléplankan och deras oxfilé Gemisto är ljuvliga. Avslutas gärna med en Mascarponedessert, kaffe och Limoncello. Att ägaren sedan är snygg som satan gör ju inte besöket mindre värt!

Sedan har vi ”Aqua Dinner & Drinks” också på Barnarpsgatan. Deras lammfilé med chevrépotatis och blåbärssås får hela kroppen att sjunga. Man kan också säga att deras friterade Camembert inte heller gör särskilt ont…

”Twin City” får däremot inga större ovationer. Hade min stjärnkock från Glöd Bistro & Lounge sett hur deras kock misshandlat en bit oxfilé hade han gråtit. Kall mat är definitivt inget jag föredrar heller, (såvida inte rätten ska serveras kall). Stor eloge dock till vår underbara servitris som gjorde så gott hon kunde när jag stod på bordet och skällde som en bandhund med fradgan sprutandes runt hela kroppen. (Nä, såklart inte. Bara runt munnen)…

arg

 

Trots en del missöden en bra vecka och har redan hela huvudet fullt av idéer inför nästa års mässa. Nästa vecka bokar jag hotellrum till 2015, kosta vad det kosta vill! Snigelfritt, rent och dubbelsäng!

ängel

Himmelska planer

Home sweet home

Den där ljuvliga känslan när man får sätta nyckeln i låset till sitt lilla hus. Kliva in och känna doften av hemma. Slänga av sig kläderna, låta tårna få spela fritt utan strumpor och trånga skor. Låta magen välla ut över breddgraderna och kolla rördragningen på sin egen (snigelfria) toalett. Brasan som snart får mig att självantända, en gott glas rött (eller åtta). Öppna posten och till och med le åt räkningarna.

Elpatronen som har fungerat när pelletspannan slagit av. Min älskade eltandborste, rena glas i skåpet och min egen goa säng!

Längtar efter den håriga prylen, långpromenader, morgonkaffe på min veranda och nästa veckas äventyr när jag ska åka till EU-parlamentet i Bryssel och förgylla deras tillvaro!

Kram kram och jag önskar alla en underbar snigelfri helg!

 

 

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Protected by WP Anti Spam