För alla

Hormonella

2014/10/28

pmsVad härligt det är att vara kvinna!

Kanske kan en del män också känna igen sig men sannolikt inte på alla punkter.

De där förbaskade hormonerna kan då allt ställa till det mellan varven. Vi snackar helt enkelt om ”lingon i plättvecket” eller ”indianer i vassen” eller kort och gott ”regleringen”. (Fy fasen vilket tråkigt och töntigt namn).

Igår var det en svart dag. Den gick över, tack för det.

pms cop

Känslan hela dagen:

Fet, svettig, frusen, kall, varm, hungrig, spyfärdig, förkyld, hängpattar och enorma begär efter skitmat.

Följdaktligen blev det till lunch resterna av söndagens bakfyllemums, chips och dipp.

Kvällsmat, en pizza där jag fiffigt lurar mig själv att en riktig italiensk pizza inte är så fet som en vanlig. Mmmm, eller hur?

Inte mycket Dukan-diet över den dagen inte.

Men faktum är att jag bestämde mig på ett tidigt stadium (ca 11.50 när lunchen började närma sig) att idag får det bli en sådan dag. Men bara idag.

Vilket innebär att jag idag tagit tag i mig själv igen.

Fortfarande fet, svettig, förkyld och hängpattar. Men kanske inte riktigt så fet som igår och så jävla hängiga är de kanske inte ändå.

Ja, ingen kan ju säga att den ena dagen är den andra lik…

Det positiva i det hela är ändå att jag faktiskt inte haft en önskan att slå ihjäl någon och inte heller retat upp mig på någon. Det kan ju tyda på ett begynnande klimakterium eller att jag börjar bli lite snällare mot mig själv och inser att en skitdag behöver inte följas av flera. Inte slå så hårt på mig själv när det fallerar och jag trillar ur min plan.

Kan till och med konstatera att ugnen är jätteskitig, golven är fulla med hundhår då den håriga prylen just nu fäller något vansinnigt. Flyttkartonger står fortfarande ouppackade och jag har en enorm hög med stryktvätt. Jaha, det lär ju finnas kvar till en annan dag. För jag vet ju att rätt var det är så är det styr på hormonerna igen och då går det som en dans.

Ja jäklar vad kul det är att vara kvinna. Måste vara ännu roligare att vara en man som lever med ”Hormonella”. Som sagt – ingen dag är den andra lik.

smart man

Sagt det tidigare och säger det igen.

En man som har koll på månaden vet hur man kan undvika världskrig. Det är verkligen dagens stora tips till alla män. Håll koll på din ”Hormonella” så glider de där dagarna rätt smärtfritt förbi!

tampong

Tjohej, imorgon är en ny dag och det blir en heldag i småland med kundbesök. Massa tid i bilen med en massa radioprogram att reta upp sig på. Men se då vet jag att det bara är att byta kanal – för nu har jag återtagit kontrollen och imorgon är jag inte med bland de ”hormonella trollen”. Så det så.

Mycket trevligare att peta näsan, spola med spolarvätskan och reta upp bilister bakom, ringa okristligt tidigt till en vän eller röka i bilen (nääää, nu skojade jag nog allt)…

Kram kram

ta kontroll igen

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Protected by WP Anti Spam