För alla

I väntan på solen

2014/02/11

solafanFörsöker se fördelar i det mesta och just nu tänker jag som så.

Ingen sol – ingen kostnad för solkräm.

Det gäller att vara uthållig. Rätt var det är en dag så tänds lampan igen och sedan är det dags att pusta och stöna över hur förbannat varmt det är.

Uthållig har jag även varit gällande vikten och se nu efter två veckors stillastående så plötsligt hände det. Poff så åkte vi ner några hekto till på vågen. Skönt och befriande. Så är det nog med det mesta som man bestämt sig för att klara. Följa planen och vara uthållig och envis när det går uppför.

[typography font=”Lobster” size=”24″ size_format=”px”]Har alltid en tanke med mig:[/typography]
Ju tuffare och segare livet är, desto närmare är jag en framgång. Visserligen tänker jag likadant åt andra hållet. Ju roligare, smidigare och trevligare livet är, ju närmare en motgång är jag. Kanske är det ändå någon slags balans i detta och det går på något sätt lättare att då uthärda både med- och motgångar.

I väntan på sol och värme kan man alltid få till lite ”känsla” på hemmaplan. Något vi ofta gör är indiska papadam och särskilt ohälsosamt kan jag verkligen inte se att det är med denna rätt. Här kommer min egen version på detta:

Färdiga papadam finns att köpa i välsorterade matvaruaffärer. Små torkade historier som man penslar med lite olja och sedan gräddar i ugnen på 250 grader i max 1 minut. Då skrynklar de ihop sig lite och det är på dessa söta små varelser man sedan lägger lite gottigott.

papadam

Tre olika goa grejer i tre olika skålar:

1) Finhacka rödlök och tomat. Lite peppar och salt.

2) Naturell yogurt kryddas rikligt med torkad mynta.

3) Mangochutney som jag blandar med vanligt kranvatten för att få lite rinnigare konsistens (samt använder sparsamt med tanke på sockret).

Dessa tre röror läggs på brödet och sedan är det bara att njuta och drömma sig tillbaka.

Vill man krydda till det extra för en äkta Indien-feeling kan man ju alltid toppa med lite laxermedel också!

images (40)

laxoberal

 

Något som håller mig på rätt köl i väntan på sol och värme är att ha något skoj inbokat. Personligen ska jag åka till London i mars och titta på en musical ”We will rock you” som är en hyllning till Queen.

queen

Det känns bra att fundera på när uppförsbacken är lång. Vidare ska jag nu bestämt sluta med att lyssna på sjörapporten i P1 på morgnarna. Deprimerande i kubik.

Träffa vänner gör ju inte heller så ont men det är svårt att känna sig motiverad när allt är grått och trist. Gjorde iallafall slag i saken förra veckan och jissses vilken rolig kväll/natt vi hade. Kan varmt rekommendera en liten grej vi körde för att riktigt ”boosta” oss och få upp både humör och samtal. Varje person fick säga en positiv grej om sig själv. Därefter en positiv grej om övriga deltagare. Detta gjorde att allt hölls på en mycket positiv nivå och det kändes verkligen skönt att få höra saker om sig själv och inse att det är inte så lätt att säga något positivt om sig själv. Men vi tränade ett par gånger och i takt med att ”pigg-in-boxen” tömdes blev det lättare och lättare!

Det var en riktig vitamininjektion och en skön rundsmörjning för både själ och hjärta.

bag

 

Håll ihop, vår blir det – den stora frågan är bara när? Håll koll i dikeskanter och rabatter, rätt var det är så dyker det upp en liten tussilago!

Kram kram

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Protected by WP Anti Spam