För alla

Idag var det visst Lucia

2016/12/13

luciata%cc%8ag

Idag har jag lyckats med bedriften att inte se ett endaste luciatåg. Kan väl inte direkt säga att jag saknar det något alldeles enormt men ändå.

Kan inte annat än tänka tillbaka på tiden då ungarna bodde hemma och jag väckte dem tidigt för att de skulle komma upp och bänka sig vid TV:n. Då var det luciadags, tända ljus i staken, O´boy, lussebulle och pepparkaka till frukost. När jag bakade egna pepparkakor gjorde jag alltid varsin stor till lucia som garnerades med våra namn. I tonåren kan jag väl inte direkt påstå att de jublade att bli väckta i arla morgonstund för att sitta med morsan i soffan och glo på luciatåg. Vill tro att jag lät dem slippa någon gång i sextonårsåldern…

Kan faktiskt tänka tillbaka på dagistiden med 18 lucior i tåget, stjärngossar med hela pekfingret i näsan, pepparkaksgubbar som inte ville stå stilla. Hur otroligt gulliga de små skitungarna var och känna ett styng av saknad i hjärtat. De tillfällena kommer aldrig igen. Just därför ska man försöka njuta av de små pluttarna och även de lite större pluttarna för man har bara sina barn till låns.

I dagens läge vet i fan om jag ens skulle reda ut att baka lussebullar. De ska ju vara så himla saftiga och det ska vara kesella, apelsinjuice och gud vet allt i degen. De torra halvhårda som kom ur min ugn, som likt cement fastnade i gommen hade verkligen inte gått hem idag, så jag låter bli. Pepparkakorna som finns färdiga att köpa för en spottstyver tycker jag är skitgoda och skulle jag mot förmodan vilja göra lite glasyr och smeta på mitt namn så är det ju inget som hindrar. Nåväl, var sak har sin tid.

Har du tävlat?

Om inte så kolla in förra bloggposten http://tjockatantenistan.se/tavla-om-tva-jultallrikar-fran-tunneberga/

Du har hela morgondagen på dig, fram till klockan 24.00 sedan stängs tävlingen. Juryn består i år av tjockatantenistan, Jesus bror Rune samt Ingegerd från Skummeslöv.

Nu ska jag INTE trycka i mig ett gäng pepparkakor som med fördel doppas i ett glas kall mjölk. Nä, nu ska tandborsten snabbt fram så det absolut inte blir aktuellt. Ha en fortsatt skön luciakväll.

Kram kram

lusse

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Protected by WP Anti Spam