För alla

Indien , igen?

2013/08/20

KoNä, nu tror jag det har slagit över fullständigt här! Idag när jag sitter där i min bil på väg till jobbet så fick jag bara en sådan enorm längtan efter Indien. Höll på att köra i diket när längtan kom över mig. Hur fan tänker jag nu?

Jag som hela tiden har sagt och känt: Nej, nu måste det gå ett tag innan jag åker dit igen. Hur kan den där längtan helt plötsligt förtränga hur det kändes att sitta där på en bajamaja i 40 graders hetta. Genomsvettig med ett svidande rövhål?

p1010015_70200576

Eller känslan när maten kom fram på bordet den sista veckan. När det räckte att läsa menyn så satte jag nytt världsrekord i löpning till närmaste holk.

Nej då sitter jag där och tänker på hur skönt det är att vandra ”vår” lilla väg ner till stranden. Ligga där i vattenbrynet och läsa bok efter bok. Hur mysigt det är att hyra cyklar och trampa runt i byarna.

T cyklar

Hallå, cyklarna var åt helvete. För låg sits, kedjan som hoppade, ingen stoppning i sadeln. Hur jag fick försöka knöla in badlakanet mellan röven och sadeln för att överhuvudtaget kunna ta mig tillbaka till hotellet.

Hur mysigt var det inte då framåt kvällen när man hoppade in i taxin och drog till nattmarknaden. Men vänta här nu? Med dassrullen i högsta hugg och livrädd för att vid nästa utandning brakar det loss i brallan.

hämta (16)

Eller febern som gjorde att man var helt av banan och bara låg och flämtade på rummet en hel dag. Den vidriga spagettin med köttfärssås som beställdes upp till rummet. Alla ryssar som förpestade både strand och hotell.

Megaförkylningen som så lägligt kom de sista dagarna ( i kombination med en kraschad mage). Avsaknaden av nässpray hela flygresan hem när jag knappt fick luft och bara nös och snorade.

Men inte, då sitter jag där längtar!

Till lugnet, solen, den stilla lunken. Massagen och fruktsalladen. Balkongen tidigt på morgonen alldeles ensam med en kopp kaffe och en bra bok.p1010050_70201155

Kanske var det detta C visste, för han har bara lett lite för sig själv när jag tydligt och klart har deklarerat – nej, i år blir det inget Indien!

För då tänker jag som så. Att den här gången ska jag vara ännu mer förberedd. Ladda upp med nässpray hemifrån. Pilla i mig ännu fler inhemska magtabletter. Dricka mer inhemskt flygbränsle och fruktsallad är ju väldigt gott.

Bara för att man kollar på resa så innebär det ju inte att man tänkt att boka…

p1010044_70512178

 

 

 

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Helene 2013/08/20 at 20:48

    Jag vet precis hur du känner det – kanske inte Egypten igen – men …

  • Leave a Reply

    Protected by WP Anti Spam