För alla

Ja, jag vet

2016/06/30

IMG_2144

Ja, jag vet att man inte ska äta i bilen medan man kör meeeen….

Ibland blir det bara så för jag tycker det är rätt mysigt – nåväl i vanliga fall.

Morgonmackan och kaffet i den lilla resemuggen brukar funka bra när jag slirar upp till Småland. Visst har det hänt att en bit stekt ägg har trillat ner och landat i skrevet och gjort en liten söt fettfläck rakt på bävern och det är ju inte så kul men går att leva med.

Men idag blev det verkligen asjobbigt!

Men först ska vi ta oss igenom dagens vedermödor

Jag och exet (vilket roligt ord egentligen), så vi kallar honom C som vanligt – har gjort ett litet bilbyte med varandra i några dagar. Bara för att han skulle få känna på hur kul det är när man trampar på gasen och det verkligen, verkligen händer något!

Eller så var det så att han har dragkrok och det behövde jag…

Nåväl, som tur är bytte vi tillbaka bilarna idag för han hade inte blivit glad över det som komma skall, det kan jag säga.

En trött dag

Trött redan imorse när jag gav mig iväg till Smålands djupa skogar. Blev inte direkt piggare under förmiddagen och sedan var det dags att bege sig till en annan ort för invigning av en kunds företag.

Invigningen vi besökte serverade Bullens pilsnerkorv så där rök det ner ett gäng. Nybyggd fastighet, många besökare och då är det liksom inte läge att fråga efter muggen för att leverera dagens kolakräm. Brukar fixa det på morgonen men idag blev det icke så. (Glöm nu för fan inte att vifta med intresseflaggan).

Nåväl, skräpmat i denna mage = inte bra.

Tillbaka till kontoret, sittandes i en bil med en kollega i 7 mil med en fladdrande och fullkomligt helvild slutmuskel.

Intressant kan jag säga och tumultartat.

Dags att stämpla ut

Sedan ska vi då fara hemåt Skåne igen framåt kvällen. Nja, efter endast lite Bullens pilsnerkorv vid lunch så suger det ju lite i tarmen. Då sitter den där lilla jävlen på axeln och pratar rakt in i mitt öra;

-Du har ju redan ätit skräpmat idag och du är hungrig så varför inte en hamburgare innan du äntrar E4-an?

Jodå, vi tar en ”liten” hamburgarmeny från Max och kryddar på med en ”liten” portion friterade lökringar och absolut, klart vi ska ha en dippsås. Mums…

Snålvattnet sipprar ut genom mungiporna och precis när jag börjar ladda på E4:an och samtidigt ska öppna dippsåsen, äta en lökring och dippa en pommes så flyger hela burken – neråt.

Rullar in under sätet och jag krafsar i panik samtidigt som jag kör bil. Det här är verkligen inte något jag rekommenderar och ska verkligen inte göra om det igen…

Får helt enkelt svänga till sidan och sätta på blinkers. Till mitt försvar om det nu finns något sådant i denna dumhet så var jag fortfarande på påfarten till motorvägen.

Får kliva ur bilen och börja gräva under sätet och får till slut ner ett par fingrar i en kladdig halv burk med dippsås. Resten har parkerat sig mellan skenan till sätet och mittkonsollen. Går inte att torka upp, punkt slut. Kanske om jag får tag i någon med fingrar som ET.

et

In i bilen igen och ut på vägen, skitarg på mig själv. Ska öppna hamburgaren och den jävlen har en massa lös sallad som faller likt ett stilla ösregn över hela mig.

Till slut kan jag parkera hemma. Gå in och hämta våtservetter och börja sanera. Ratten och båda framsätena är feta av flygande lökringar och pommes. Salladen var det snällaste av allt och därför ska jag numera bara äta sallad…

Dippsåsen får jag helt enkelt spara under sätet tills jag får kontakt med ET.

Det bästa och det jag är absolut stoltast över idag är att jag inte fyllde brallan. Så det så! Inte ens en tesked…

En sak i taget

Så nu har jag bestämt mig. Ett projekt i taget. Duschar man så duschar man. Inte skura badrumsväggarna samtidigt. Sitter man på muggen så behöver man inte torka golvet samtidigt.

Äter jag så äter jag och kör inte bil samtidigt.

Den enda dubbelstudsen jag kan tänka mig idag är att dricka ett glas rödvin samtidigt som jag äter Parmesanost.

Var sak har sin tid och att lugna ner sig lite mår vi nog alla bra av.

Imorgon är en annan dag

Imorgon är det fredag och det kommer aldrig i helvete att hamna en hamburgare på min grill. Varken denna helgen eller de närmaste helgerna. Nu ska det bara grillas – sallad.

Hoppas på fint väder, iallafall inte ösregn så jag kan inviga mitt lilla utekök tillsammans med goda vänner.

Ha en trevlig helg och kom i håg – en sak i taget.

Kram kram

 

 

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Protected by WP Anti Spam