För alla

Jag är jag

2013/07/11

SemesterNu när man har sin semester och har tid att tänka på meningslösa saker så ploppar det upp så många goa tankar som jag tryckt undan i prestationskravens tidevarv.

En sak som retar mig oerhört.

Lambi skithuspapper. Dra åt helvete du söta lammunge!

Dyrt men mjukt – javisst. Men en varm sommardag med lite orolig mage som hänger kvar efter elva månaders ”hard work” och ett par besök på holken. My god, det känns ju för fan som om du har en hel jävla cellusosafabrik i arslet!

Efter en dag när du bökat runt och framåt eftermiddagen tar dig en dusch är det ju för fan som om hela dassrullen har krullat upp sig därbak. Nej, nu är det slut på Lambiskiten. Struntar i hur söt lammungjävlen är.

Lambi

Nu ska vi ha sandpapper. Oftast billigast också. Bara det är dubbel kräpp (för ev. retards = dubbelt papper på rullen, alltså två lager på en ruta. Nä, det här kan inte förklaras – måste upplevas).

Sedan har vi detta med mördarsniglar. Vilket fruktansvärt namn men de mördar ju verkligen, min frihetskänsla! Jag vill kunna sitta på min terrass när klockan är mitt i natten, jag har ju för fan semester! Nej, då är de bruna små bruna äcklena där. Såhär i början på juli är de små men jag vet att om tre veckor är de gigantiska!

Varför är det alltid något som stör?

Andas, andas, andas och inse att inget vi har i sverige eller Skåne är farligt. Nä, men jag hatar verkligen alla insekter och alla kryp som jag inte har valt att ha i min närhet. Kanske är det kontrollfreaken i mig eller så är det så att jag rätt och slätt inte gillar insekter och kryp?

Härliga I-landsproblem som jag kan ta och faktiskt tycka det är skönt att ha. Hela livet och hela världen är för stor att ta in. Jag vill just nu grotta in mig i det lilla och vara i en liten bubbla. För jag har ett liv och det är mitt!

Ett par små exempel ur de första avslappnade semesterdagarna:

– En sambo som drar igång 18 olika projekt. Ligger där i solstolen och bara är lite lagom svullen och fet i en missfärgad bikini från alla bad i Indiens land. Och lyssnar på hans hysteriska vrål som lever genom den nya gräsklipparen som går på bensin!

– Var nöjd över att nu ser det okej ut, nu kan jag njuta.

– Så fan heller! Då kommer ”plåtslagarungjävlen” med sin ohängda sambo (som är min dotter, vare sig hon vill eller inte) och deras fula hund som skiter ner hela trädgården. Ja, han ser ju iallafall till så att hela huset har fantastiskt bra avrinning. (Ja, inte hundjävlen alltså, utan ungjävlen). För det är min son och inte fan skulle han göra något halvdant! Nja, hunden kanske inte är skitful men snudd på…

En jävla enorm stor kärlek har jag till mina båda söner och den kärleken är oantastlig. Min egen far sa alltid att den som kröker ett hår på mina barn…men han levde aldrig upp till det.  Inte konstigt att jag fått självfall under livets gång. Han gjorde så gott han kunde men inte fan  tog han hand om någon som krökte mitt hår. Älskar min farsa ändå men jag kliver inte åt sidan vad gäller mina söner.

Lejon hona

Gott att vara lite ledig och få tid att reflektera och avreagera.

Att orka ta in allt som är så jobbigt och få inse att man kan fan inte packa mer i resväskan. Det får pysa ut. På semestern får det pysa ut…

Med min älskade C, som har sin skit med sina ungar och livet. Allt som har sopats under mattan men som till slut slår till i bakhuvudet som en gigantisk medicinboll. Att vi två ändå försöker och tragglar tillsammans. Hittar våra egna byxben att stå i -men vi förenar oss i grenen. Nu har vi lite ledigt och kan bara vara…

Min egen silverrygg, så mycket kärlek och åtrå – icke att förkasta! Min C…

Claes

Man är ju för fan bara människa och ska leva ett liv. NU ÄR DET SEMESTER OCH JAG FÅR VARA  UPPE PRECIS HUR LÄNGE JAG VILL OCH SOVA NÄR JAG VILL. I mitt älskade Höganäs och i mitt älskade hus med min man och vår hund. 

Och alla ungjävlar, kompisar och allt annat som bara förgyller livet. Tid att njuta, tid att vara, tid att älska…

LIVET för helvete (vad jag kan svära när jag druckit för mycket O´boy).

Detta videoklipp är tillägnat mitt gudbarn. En underbar liten människa som är helt oförstörd och är en liten underbar människa som kommer att vila under mina stora tassar (och pattar), livet ut.

Han är och kommer att bli en stor gåva till mänskligheten.

Vissa saker bara vet man, även om det är semester. Kram kram

 

 

 

 

 

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Protected by WP Anti Spam