För alla

Jaha ja, då kör vi igen

2018/01/22

Inte så svårt att räkna ut hur jag började min dag…

Sedvanlig uppladdning. Två koppar kaffe, tarmtömning, dusch och sedan var det bara att kliva upp på vågen. Inga psykbryt för jag vet hur sällan mirakel sker och med tanke på allt jag petade in i brödhålet igår söndag för att liksom tömma hushållet på allt gottigottgott, så blev det som det blev.

Katastrof såklart

Undrar om inte blött hår väger ett par kilo ändå? För att inte prata om en deciliter hudlotion!

Bilden på vågen ska jag printa ut och sätta på mitt kylskåp som en påminnelse dagligen om att nästa jul ska jag fan inte väga såhär mycket. Den sista Amaryllisen får vara en symbol för detta samt att vågen nu ska bli min bästa vän och inte fiende. Jag är inte rädd, jag kan väga mig…

Det är en evighetsmaskin

Det är bra lustigt ändå att jag genom hela livet bara kör i diket på samma sätt med en del saker. Hur jag liksom gång efter gång kan sitta där på söndagen och vara så motiverad och nu jävlar är det nog! Motivationen är på topp och recept och inköpslistor fullkomligt fladdrar ur händerna. Var så himla taggad igår så jag var tvungen när jag nästan hade somnat, att rusa ner och kolla om jag hade en speciell krydda i kryddhyllan. Lyckas då riva ner en stor burk med Stek- och grillkrydda som far i golvet, locket spricker och resten är inte svårt att räkna ut. Första gången jag går till sängs med grillkrydda mellan tårna.

Inte konstigt att man är motiverad på söndagen heller när magen är knökfull av glass, smörgåsar och varm chokladmjölk, potatisgratäng och pizza. Då känner man sig oövervinnlig och kommer aldrig mer ha problem med hunger.

Fulla kassar

Inte behöver man vara raketforskare för att förstå att här har någon handlat som är supermotiverad och ska gå ner i vikt. Så nöjd. Raggat mycket extrapriser och jag vet i fan hur jag ska lyckas få i mig allt men jag får helt enkelt kämpa.

Nu såhär framåt kvällen börjar det dala lite. Mår lite illa när jag tänker på Nikkaluoktasoppan jag lagat till lunch och kommer att tvingas äta av minst två dagar till.

Såhär gjorde jag min variant och den var absolut inte äcklig på något sätt men efter två skålar och nu några timmar senare lite gasbildning – ja då vet i fan.

Nikkaluoktasoppan 4 pers.

4 dl strimlad vitkål

1/2 stor purjolök strimlad

1 röd paprika i bitar

500 gr nötfärs

1 msk smör och lite olja att steka i

2 msk Dijonsenap

2 msk tomatpuré

1 st lagerblad

2 st köttbuljongtärningar

1 l vatten

2 msk Ajvar

1 msk soya

Salt och peppar

Persilja att strö över

Stek nötfärsen i smör/oljan tills det har fått färg. Tillsätt vitkålen och purjolöken och låt mjuka till sig några minuter. Tillsätt övriga ingredienser (förutom persiljan som strös på toppen innan servering). Låt puttra ca10-15 minuter.

Har ett mål till som ska ätas idag men känner mig inte speciellt sugen. Tar mig ett litet glas vin och ser om jag mår lite bättre då…

Förändringarnas vindar

Ska göra lite förändringar den här gången iallafall. Förr vägde jag alltid mig på torsdagar med påföljden att hade jag då gått ner så kände jag mig så himla duktig och det kunde gärna firas redan på torsdagen. Sedan firades det även fredag, lördag och söndag för jag skulle ju inte upp på vågen förrän på torsdagen. Och där körde man i diket.

Hade man gått upp i vikt, ja då var det dags att trösta sig med något extra gott. Gärna även det fredag, lördag och söndag.

Så nu ska jag väga mig på måndagarna istället med påföljden att söndagen inte kan bli den där dagen då det slarvas vilt utan jag ska tänka till där. Alltså jag är grym på att planera…

Se framåt

Mål är bra att ha och det har jag. Har lite kurser inplanerade, en Spanienresa och ska vara toastmadame på ett bröllop i juni. Nu är det så att jag SKA vara lite mindre tjock till det, så det så.

Hoppet är det sista som överger människan och just det här med vikten är liksom för mig ett livslångt projekt. Känner så väl till alla fallgropar och kan inte skylla på någonting alls. Och någonstans måste jag ju trivas med det annars ägnar man väl inte hela livet åt det?

Så nu kör vi igen – fulla farten och vågen är min bästa vän.

Kram kram

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Protected by WP Anti Spam