För alla

Jaha ja

2015/02/04

landatJaha ja, nu har man landat i tillvaron igen. Inget fel i det egentligen men var tog den goa känslan av ro vägen?

Jag jobbade medans jag var på Jamaica, så det är inte jobbet som suger röv men visst, kanske vissa faktorer gör att det suger lite. Det är egentligen inget problem eftersom jag är en obotlig optimist på det stora hela och omständigheter som just, suger röv gör att jag blir ändå mer taggad.

Måste få ur mig vissa grejor ur systemet så jag kan vandra vidare.

Här kommer det!

clint

– Vintern är skit. Enda fördelen är att det finns i princip noll insekter ute. Inomhus finns det spindlar, stora spindlar – men jag har en dammsugare.

– Människor som hela tiden gnäller. Hur tröttsamt är det ? Visst måste man få gnälla ibland, men inte hela jävla tiden. Att skaffa sig ett perspektiv på tillvaron skulle vara en fördel för många.

– Prata skit om andra människor? Javisst, det gör jag också för jag gillar helt enkelt inte alla människor. Sedan jag insett att den sista idioten är ju faktiskt inte född ännu, så ja, jag har ändå fått en viss förståelse för just idioter.

Men jag pratar om något annat också, än andra människor som jag upplever som idioter. De väljer jag att inte umgås med, mer än i yttersta nödfall.

– Rövhål på jobb? Upplever jag tack och lov inte särskilt ofta men de sista månaderna mer frekvent med just en person. Hur tänker jag då?

Är den här människan ett genuint rövhål eller är det bara mellan 07.00 – 16-00? Är han en helt underbar person på sin fritid? Skiter i vilket. För hur man än vänder och vrider på det så är min ståndpunkt:

Ska man vara en person på jobbet och en annan privat? Hur fan ska man orka det? Orkar ju knappt vara mig själv mellan varven.

– Varför är vårt samhälle så himla uppstressat? Vad är det vi ska hinna till? Pensionen, som vi ändå kanske inte får uppleva?

Nej, positiva tankar in. Ni gluttar i min ”dagbok” och jag skriver till mig själv fast jag skriver man eller du.

dagbok

– Rövhål kommer att få äta sin egen skit. Min övertygelse och har sett det många gånger om. Har även fått äta min egen skit men inte så ofta, eftersom jag är i princip ofelbar.

(OBS! Ironi).

– Efter regn kommer solsken. Ibland är det svårt att se de små strålarna men om man anstränger sig lite så ja, det kan glimta till!

– Se den annalkande våren. Bestäm dig för att i år ska du se en springflod, de första knopparna och allt annat skit som börjar knoppas. Eller vad som just du anser är våren!

– Ge fan i att lyssna på nyheterna det första du gör på morgonen. Låt din morgon och dina första timmar av en ny dag präglas av sådant du mår bra av.

– Känn ingen stress över allt du vill göra. Andas, låt det komma till dig och känn tilltro till att du en dag har kraften.

– Banta! Ja, där vet jag ju precis hur man beter sig. Tryck på startknappen och bestäm dig!

– Har du ett mål. Bra. Gör en karta för att nå dit. Din karta och ditt mål är ditt men när man börjar dela med sig av både kartan och målen kan det börja hända grejer!

– Omge dig med människor som får dig att må bra.

– Våga stå i dina egna byxor och fortsätt med det som verkar funka. Det som inte verkar funka, analysera och var lite både tuff och snäll mot dig själv. Här kommer goda vänner in som ett starkt inslag i världsbilden. Dela med dig av tankar och idéer och få ett härligt gensvar tillbaka.  Vet du inte om de är just goda vänner? Ypperligt tillfälle att testa! Att särskilja avundsjuka mot goda råd är sällan svårt. Goda vänner delar i regel med sig av egna erfarenheter!

– Säg till de människor som betyder något för dig – hur mycket du älskar dem! Jag vill hellre höra det medans jag lever för sedan vet jag inte om jag har någon hörsel.

– Våren är på ingång. Jag hör hur den frestar mitt sinne. Hur det knäpper i träden och hur det knoppas i buskar och häckar. I år kommer jag inte att se en springflod (lever med havet), men däremot förundras över allt som kommer upp i min gamla, stökiga trädgård!

Peppar mig själv med positiva tankar, tillsammans med försiktiga analyser av sveriges mediala negativa inverkan på vår dagliga hälsa.

Kram kram till alla som vill se positivt på tillvaron, (ni andra kan göra som vanligt).

 

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Annie 2015/02/09 at 15:54

    Jag antar att det är alec du refererar till när du skriver genuint rövhål. Jag tycker inte att detta är okej av dig.
    Annie

  • Leave a Reply

    Protected by WP Anti Spam