För alla Frisk eller Sjuk Humor Resor

Jesus kanske skulle valt ett annat yrke?

2012/06/19

Om jag hade arbetat med gamla människor och fullkomligt avskytt gamla människor, men däremot fullkomligt älskat och drömt om att få bli föreståndare – hade jag då varit en bra personal? Eller om mitt arbete som personal för mig hade inneburit att det viktigaste är att få gå omkring och berätta för mina vänner vilken fantastisk personal jag är?

Ibland undrar jag varför människor väljer vissa yrken och jobb när de egentligen vill göra något annat?

Tyvärr, jag köper inte att man är för gammal, för sent att göra något annat eller det absolut bästa:

[typography font=”Lobster” size=”16″ size_format=”px”]Nu är det som det är.[/typography]

 

My god, jag får eksem!

Arbetar man heltid så innebär det att man tillbringar jävligt många timmar på sitt arbete. Du kan ha ett arbete där du stämplar in på morgonen och stämplar ut på kvällen och sedan är du fri. Du kan också ha ett arbete där du är ständigt. När du lämnar på kvällen finns det fortfarande kvar i ditt medvetande och du lever inte FÖR ditt arbete utan MED ditt arbete.

Balans krävs såklart och det är en ständig kamp. Kan faktiskt även handla om en hobby som går överstyr, där hela familjen får lida för att man måste göra det eller det på sin fritid. Balans – detta bevingade ord som kan vara så behagligt och samtidigt kännas så obehagligt och ouppnåeligt.

Vart vill jag komma? 

Jo, att har du ett jobb som kräver att du gör vissa saker för att du ska vara en bra och lönsam personal och sedan känner att nä, det här gör inte jag. Varför i hela fridens namn byter du inte jobb?

[unordered_list style=”arrow”]

 • Att brinna för det man gör måste väl ändå innefatta det yrke man valt?

[/unordered_list]

Varför går jag upp på morgonen när klockan ringer?

[unordered_list style=”green-dot”]

 • Jo för att någon behöver dig och för att jag ska få lön för min möda.

[/unordered_list]

Hur ska bedriva denna dagen? Göra det som mitt yrke kräver eller ”genomlida” mina timmar på jobbet för att få min fritid?

I framtiden kommer detta inte att funka och hallelulja säger jag för den regering vi har idag som kämpar för att arbete ska löna sig och de som inte har samma möjligheter som andra ska ha ett skyddsnät.

Lata jävlar ska inte rida på ett samhälle som är uppbyggt på att  att människor med särskilda behov ska kunna få hjälp. Alla som kan arbeta och göra rätt för sig ska  fan i mig göra det! Skrik på alla som tjänar pengar att de ska betala mer skatt?

Varför ska de straffas för att de jobbat hårdare, kämpat mer och tagit de möjligheter som står till buds? Alla är inte PÅ men det ska alltid löna sig att göra ett gott jobb! Oavsett vilket yrke du arbetar i.

Undersköterska, som min syster som brinner för senildementa och utbildar sig på sin fritid! Det kallar jag engagemang och det ser jag ofta hos människor omkring mig – tack och lov!

Sedan ser jag också dessa som är helt vilse i spenaten och bara kör på som Skalman (Skalman = en figur i Bamse för ev. retards) i sitt skal. Hänger ofta ihop (tror jag) med en dålig självuppfattning, dålig självbild (två helt olika saker, kolla min kompis Wikipedia).

De som sitter på jobb där de presterar det de behöver och skiter fullständigt i arbetskamrater, företagetslönsamhet (vilket alltid innebär att alla drabbas) och bara ser till sig själva och minsta motståndets lag råder.

Byt yrke!

 

Kram kram

 

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply annika 2012/06/20 at 07:30

  Du har rätt!
  Förstår inte hur vissa kan gå till ett arbete de inte gillar. De skulle ta knäcken på mig…sedan å andra sidan så har man inget jobb alls så skulle det också ta knäcken på mig. Man får göra det bästa av situationen. NÅGOT måste väl åtminstone vara bra och roligt på ett jobb??

  Sedan KAN de vara så att ledningen inte har klara mål, eller klara arbetsuppgifter utan det är lite diffust vad du som arbetare ska göra.
  Det ploppar upp nya uppgifter hela tiden,MEN du ska även göra dina vanliga uppgifter också till 100%. Ibland går inte detta ihop sig, och arbetsgivaren förstår inte att man inte kan dela på sig..
  Jättekul att din syster utbildar sig. Demensvård är något jag brinner för ( har ju en anställning på ett demensboende här i stan men är just nu tjänstledig för att bl a utbilda blivande uskor)

  / Annika

 • Leave a Reply

  Protected by WP Anti Spam