För alla Humor

Jobba, jobba, jobba

2012/09/11

Första veckan på nya jobbet inledd. Har redan gått åt helvete. Chefen lurade med mig till sin stuga i helgen och vi har redan legat med varandra.  Här var det inte snack om lite flirt i kafferummet eller lite förstulna blickar på firmafesten utan här var det pang på!

 

Känns trots detta eller kanske tack vare detta väldigt bra.

Nu är man tillbaka i sina gamla trakter igen och tittar jag ut genom fönstret blickar jag in i den fabrik jag började min industriella bana i för sisådär styvt 30 år sedan.

Nu är man tillbaka i tugget; ytbehandling, vankanter, gjutgods, toleranser, svarvstål, fräsning, stukning…

Hugger i med det mesta och har redan varit nära att blåsa av trucken när det gick lite för fort i en kurva. Då var chefens mun verkligen på vid gavel och ögonen höll på att trilla ur sina hålor. Tyckte mig ana i ögonvrån att han även höll på att blåsa omkull i vinddraget.

Försöker att inte hamna i kvinnofällan där det är jag som kokar kaffe och plockar undan, utan beter mig som en hel karl. Efter förmiddagskaffet tar jag en tidning under armen och sätter mig på muggen en stund. Svära kunde jag innan så den biten är det inga som helst problem med.

Det är väl bäst att tillägga att jag arbetar tillsammans med min man så ingen tror att jag är en liten lösaktig slampa som ligger runt på jobbet…

Inte heller är jag chefens lilla fruga som glider runt och vänder papper utan här ska det jävlar i mig jobbas för goda resultat och något har väl förhoppningsvis fastnat i den lilla ärtan på halsen genom åren. 

Känns iallafall vansinnigt kul och även om det dragit med sig att vi måste flytta från Jönet så känns det okej. Livet tar ibland lite förunderliga svängar och vill man inte hänga med så får man hoppa av. Jag tillhör skaran som är åt helvete för nyfiken för att hoppa av, så jag hänger med ett par svängar till.

När man inte jobbar kan man ägna sig åt annat som tex. damsugning, tvätt, disk och matlagning. Eller så tar man det lite lugnt med de där bitarna och läser lite goda böcker istället. Har precis avslutat Leif GW Perssons bok ”Gustavs grabb” och den var vansinnigt bra! Jag som annars bara plöjer mord och ond bråd död blev förvånad över hur starkt den här boken grep tag i mig. Han skriver som en gud med sin halvtorra humor och lämnar ut sig på ett sätt som känns skönt i dessa tider där väldigt mycket är så förbannat ytligt.

Till och med C läser och har i dagarna läst ut sin andra bok i livet, den om Zlatan. Nu är jag så orolig att han ska förvandlas till ett intellektuellt monster som ska navelskåda, gå på vernissager, konstutställningar och föreläsningar. Gå i sandaler och sticka sin egen polotröja.

I väntan på polotröjan kryper jag ner bredvid chefen och inväntar en ny arbetsdag med leveranstider, förfrågningar, mässplanering och lite truckkörning mellan varven.

Kram kram

 

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Protected by WP Anti Spam