För alla

Julhetsen har kommit till stan

2006/12/12

Julhetsen har slagit till igen! Var och handlade igår kväll och trängdes bland folket som med vita ansikten och stirriga ögon förtvivlat handlar, handlar och handlar. Köpa julklappar, städa, baka, lägga in sill och gud fan vet allt. Samtidigt som det gnager i magen, snart ska man tvingas tillbringa kanske inte bara julaftonen utan hela julhelgen tillsammans med svärmor man inte tål, gnälliga ungar som aldrig är nöjda, svågern som alltid blir jättefull på julaftonen med mera med mera…
Nu har ju inte alla det så tack och lov men många. Varför har vi så svårt att släppa på saker och ting och faktiskt kanske ta det lite lugnare och helt enkelt välja bort sådant som vi inte mår bra av. Själv har jag också varit en julhetsare. Mer när barnen var små för man ville så förtvivlat gärna att allt skulle vara perfekt och de små barnaögonen skulle tindra och mamma och pappa skulle vara glada. Sen satt man där på julaftonen trött som ett utskitet äpplaskrutt och bara kände sig lipfärdig. Det tar tid att lära sig spänna av. Att säga till sig själv att det blir bra ändå. Man kan faktiskt städa i köksskåpen i mellandagarna om man nu tycker att det ska göras till jul. Går också alldeles utmärkt att koka knäck på juldagen.
Sedan är det släkten, både sin egen och den man får tack vare sin partner. Kan man absolut inte bita ihop ett par timmar så får man säga nej. Livet är alldeles för kort för att man ska pinas. Julen ska vara en trevlig helg där man ska koppla av och faktiskt har rätten att välja vem man vill umgås med.

Själv ser jag fram emot snö (regn menar jag), långa promenader i skogen, god mat, bra filmer på TV:n och bara få vara. Tända ljus, glögg, ett lass clementiner och lite samvaro med goda vänner på juldagen.
Familjen firar jul dagen innan julaftonen för syrran jobbar så det blir lite annorlunda i år. Men vad gör det? Knytkalas är kanon, ingen behöver slita ihjäl sig. Känns fantastiskt bra och inte en tillstymmelse till julstress i denna kroppen – ännu…

Ha en underbar dag i regnet. Ingen risk att man torkar ut…Tänker på att en björk dricker 800 liter vatten per dygn. Känns skönt att veta att det kan inte finnas en endaste björk som står och törstar idag.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Protected by WP Anti Spam