För alla

Julio Iglesias och 5 kg kött

2016/12/29

julioMan kan ha både bättre och sämre dagar men med Julio och 5 kg kött kan det bara bli bra till slut.

Hur gick det här till då?

Jo, man åker till Alfo Gross på Söder i Helsingborg och inhandlar diverse godsaker. 3,5 kg nötfärs och 1,5 kg kalventrecôte tillsammans med tomatpuréer, kryddor och annat man inte har en blekaste aning om vad det är. Kollar lite på hur våra ”nya” svenskar handlar och plockar lite här och där i hyllorna. Det är som att bli förflyttad till många andra länder på en och samma gång när man trängs tillsammans med övriga kunder. Språken man hör är vitt skilda och har man inte råd att åka utomlands kan man alltid glida runt där inne en stund med ett öppet sinne och en smula fantasi.

Det tipset tackar jag mina skånska kamrater för allra ödmjukast, för det är en riktig pärla!

Behöver jag ens nämna att griskött kan man inte köpa…Vågar inte fråga efter det heller för då får man bergis en kamelryttare efter sig och hamnar mördad i en gränd med alla plomber utdragna.

Var Julio Iglesias där?

Nej, det har jag svårt att tro men när allt skulle tillredas var han det. Några timmar har spenderats i köket ikväll tillsammans med Julio. Har lagat ett gäng olika rätter och lipat och lipat. Ibland behöver man det och efteråt är det faktiskt ganska skönt.

Tänk om det är den där olyckliga kärleken som är den riktiga kärleken? Vill verkligen inte tro det och jag har någonstans en känsla av att det kommer att bli bra till slut. Faktiskt alldeles underbart magiskt härligt och eftersom jag hellre väljer att se det positiva i tillvaron, så är jag full av tillförsikt och hopp inför framtiden! Men åren går och sitta och vänta är liksom inte min grej utan ska det hända något så får man fan ladda geväret!

kalvDet sista som puttrar på spisen nu är kalven som ska få koka sakta i många, många timmar. Synd att jag inte kan förmedla doften, för det doftar ljuvligt!

Ja, vi har alla olika sätt att tillbringa julledigheten på.

Tillsammans med förkylningen från helvetet. Och jävlar vad ilsken man blir när det aldrig ger sig heller. Jag och M var som två bålgetingar på utflykt idag. Men jag vill tro att jag var lite mindre ilsken…

Avslutade eftermiddagen på Konditori med varma scones, smör, sylt och ost. Det var ju verkligen kalas för denna buken. En stund var jag väldigt glad att Julio inte var här och ingen annan heller förövrigt.

Har en sådan där fixardag för att slippa allt på söndag. Tvättar och har lyckats med att få med en halsduk i något slags ullmaterial som har fällt på precis allt det svarta som var i den tvättmaskinen. Istället för att ställa mig och raka tvätten så kör jag om den (utan halsduk) och hoppas att det ludna försvinner. Annars blir den här tvätten jävligt dyr.

Men jag orkar inte ens reta upp mig på det för all energi går åt till att snyta sig, snyta sig och snyta sig. Däremellan kör vi lite härlig hosta och det sista av sconsen. Icke att förglömma alla tårar. Jag måste ha tappat något kilo idag iallafall. Ja, ni ser – inget ont som inte för något gott med sig!

Snart ett nytt år

Tack och lov. 2016 var ingen hit överhuvudtaget förutom några sköna sommarveckor för min egen del. Tycker många människor uttrycker samma sak. Det har hänt så mycket tråkigt i världen detta året och framförallt i Europa. Verkar som all svält och elände i Afrika har försvunnit helt då allt har varit koncentrerat till alla terroristdåd och massinvandringar från mellanöstern till våra europeiska länder. Det fattar jag också att det inte är så lätt för alla svältande barn i Afrika att ta sig till Sverige.

Glöm inte bort att det förfärliga läget där fortfarande finns kvar och problemet med huruvida man ska lägga en femma i en tiggares kopp (vilket jag aldrig skulle göra), eller inte är för mig grisklart. Skänker de pengar jag kan till de människor som överhuvudtaget inte kan ta sig någonstans.

Resterande sköter sig ju automatiskt genom den skatt jag betalar varje månad och där har jag tyvärr inte mycket att säga till om.

Nej, nu får vi byta skiva

julio1Japp, nu är det hög tid att göra slut med Julio.

Fylla frysen med diverse godsaker som har svalnat. Invänta den långsamt puttrande kalven och lägga till den sista kryddningen.

Gott slut låter så förfärligt egentligen men på något sätt är det okej i år. Ha ett gott slut och ett helt underbart fantastiskt nytt år. Även om den dagen för många brukar starta med en rejäl baksmälla, pizza och ångest över alla nyårslöften man har levererat.

Personligen kan det bli en bakfylla, en pizza men absolut inga löften som ska brytas. För mig är ett löfte heligt och det levererar jag inte på nyårsafton iallafall. En gång har det hänt och det var 2005. Då lovade jag mig själv att ta MC-kort och det gjorde jag också.

mcJa det här inlägget blev lite spretigt och hit och dit men så blir det ibland. Såhär vid årets slut får man någonstans försöka knyta ihop säcken för att kunna avsluta. För att kunna börja på någonting nytt och göra det bra, eller varför inte bäst?

Ikväll får det bli Leonard Cohen och ett klipp ur en film. Behöver jag ens nämna vilken och mannen i filmen är blind. Så vackert och så hoppfullt!

Kram kram och önskar er alla

Ett Riktigt Gott Nytt År!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Protected by WP Anti Spam