För alla

Klockspel

2013/08/09

AjajajJaha, då var semestern slut och det har varit helt jävla underbart och overkligt med en hel månads ledighet. Kanske inte just att man varit ledig men man disponerar sin tid nästan som man själv vill. Det är frihet det.

Fantastiskt trevligt och skönt har det varit och förmodligen väldigt avslappnat med tanke på att stressmagen har flyttat någon annanstans.

[typography font=”Lobster” size=”24″ size_format=”px”]Då händer det grejer må jag säga![/typography]

Då fick man vackert smyga in på Apoteket och glida runt bland hyllorna (gick emellertid väldigt snabbt då jag var på ett litet Apotek), och scanna över hyllorna efter en salva som kan passa när brunögat fått en vagel. Alltså, för ev. retards, en hemorrojd. Den här gången var inte Xyloproct till hunden, inte heller till min gamla mor (som jag hade tänkt ljuga ihop en historia om), utan rätt och slätt till mig själv!

[typography font=”Lobster” size=”24″ size_format=”px”]Fatta! Pinsamhetsfaktor = hög![/typography]

Herrejävlar säger jag bara! Vad mycket skumt man kan drabbas av.

Måste ta hjälp av min kompis Wikipedia för att förklara denna något jobbiga åkomma:

Hemorrojder är en förtjockning av blodkärlsfyllda vävnader från ändtarmen som buktar ut, utanför anus.

Tillståndet är mycket vanligt hos människor över 50 år, gravida och överviktiga. Det orsakas av tryck över ändtarmsöppningen, vanligen på grund av förstoppning och/eller hård avföring. Kvinnligt östrogen kan vara en bidragande orsak. Även vissa läkemedel kan bidra till utveckling av hemorrojder. Undersökningar har visat att mer än halva befolkningen i denna åldersgrupp i västvärlden är drabbade, dock betydligt fler män än kvinnor.

Varför man får hemorrojder är inte säkerställt, men kosthållningen och mycket stillasittande har hävdats vara bidragande orsaker. Förstoppning är en starkt bidragande faktor.

Förklaringen att hemorrojder beror på ett slags åderbråck har genom forskning visat sig vara fel. Fortfarande är man dock inte helt på det klara med varför hemorrojder uppstår. Den rådande uppfattningen är att friktion och tryck mot slemhinnan gör att analkuddarnas upphängning mot tarmen störs, men själva orsaken finns det olika teorier om.

Uppgiven

Ja, hur fan ska jag förklara det? Är varken 50 år eller gravid (just nu). Inte heller har jag stört mina analkuddar, har helt andra kuddar i min säng. Visst, överviktig – inget snack om saken. Sedan drabbas mest män. Kul, men visst jag svär som en hel karl. Vad ger denna upplysning mig? Jo, att nu kommer jag att fundera varenda gång jag är i mataffären och ser en man över 50.

– Har han en vagel i brunögat? Eller kanske en hel druvodling?

Satan vad jobbigt. Jag som ändå har så mycket annat viktigt att fundera på. Såsom armhålor, Lambi skithuspapper och hur kommer det sig att en fis som släpps under vatten kan dofta?

Kanske var det inte så bra med en hel månads semester för min del. Trodde aldrig jag skulle sakna min stressmage – och det gör jag kanske inte heller. Men för fan, jag vill verkligen inte springa runt med ett klockspel i arslet.

Har en känsla av att detta är ett snabbt övergående problem då jag redan har börjat fylla min almanacka.

Tänkvärt i dessa tider tider med tanke på arbetsmarknaden:

Förr sa man:

– Varför gå på röven när du kan gå direkt på huvudet?

Förklaring: – Varför gå till underhuggare, tex. personalchefer, avdelningschefer med flera, när du kan gå direkt till beslutsfattaren, som oftast var en VD.

Idag har man lärt sig på många arbetsplatser, förhoppningsvis:

– När röven svider så funkar inte huvudet!

Åh my good, vilket upplyftande inlägg. Okej, nästa inlägg ska fyllas av lite fina sommarbilder och sköna sommarkänslor som har forsat genom denne kroppen. Lovar på min scoutheder…

Sista färden

Avslutar med lite tänkvärt av min nyfunne vän T.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Protected by WP Anti Spam