För alla

La Mata hysset

2014/04/23

flygBästa hysset på länge är avklarat!

Kompisen drar till Spanien en vecka med sina barn och några vänninor. Jag bokar en resa i smyg några dagar innan deras avresa och hyr in mig på ett Bed & Breakfast. På flygplatsen strålar vi samman och det blir skratt och lite tårar om vartannat.

Så underbart härlig känsla och samtidigt lite spännande. Det är inte ofta jag har rest utomlands på egen hand. Sist var för sisådär en 10-12 år sedan när jag drog till Kreta med ungarna efter en jobbig skilsmässa.

Den konstiga känslan att checka in ensam på hotellet och sätta nyckeln i låset till ett litet enkelrum med toa och dusch. Veta att här ska jag husera i hela tre dagar och bara vara – jag. Sitta där på muggen och känna sig rik över en så simpel sak som att det finns gott om skithuspapper! Dasspapper, en flaska vatten och en tvål. Det är grejer det!

Förbaskade skit

För trots att jag inhandlat småflaskor på Apoteket och fyllt upp för att passa in i Ryaniars bestämmelser angående flytande vätska så lyckades jag inte iallafall! Nej, det är deras små skitplastpåsar som gäller, inte min 3 liters!

Så där rök det en massa prylar igen. Tulltanten var en fetknopp med butter uppsyn och hennes kollega skämdes och knölade ner lite i min väska som egentligen inte fick plats och viskade till mig i vänlig ton: – Gå nu.

Insektsnoja

Största skräcken var för mig eventuella inneboende insekter i rummet. Vad göra om något äckligt dyker upp? Kan ju inte gärna ringa till C och skrika hysteriskt. Det löste sig fantastiskt bra. En kväll såg jag ett litet äckel när jag kom hem. Men då var jag lite vinrusig och tuff så den blev snart ett platt lik under min sko.

Sedan brydde jag mig helt enkelt inte om att titta runt för mycket i rummet. Kunde klippa av tankarna innan jag eldat upp en hysteri och inte ens några fantasier om vägglöss klibbade fast i min hjärna. Känner mig oerhört stolt över mig själv då min insektsfobi är bedrövlig.

bild7

Typiskt härligt spanskt, lite halvlökigt…

Tredje gången i La Mata och nu är de tidiga morgonpromenaderna utefter hela strandpromenaden ett måste och dagens höjdpunkt. Det är så skönt att väcka kroppen med detta samtidigt som solen sakta börjar värma upp stranden. Avnjuta kaffe och frukost tillsammans med en god bok i solen för att sedan byta om till badkläder och lufsa bort till mina kamrater.

Visst lyckades jag med att trampa upp ett par gigantiska blåsor på fotsulorna men med tanke på vad Jesus fick utstå under påsken, så anser jag mitt problem som väldigt litet.

bild2

Morgonpromenaden – bästa stunden

Att sitta på sin lilla balkong och sippa på ett kallt glas rosévin. Låta tankarna fladdra och blicka ut över havet. Den sköna känslan att kunna dricka både kallt vin och kalla öl utan att magen fullständig havererar är för mig något nytt och det tackar jag min nuvarande diet för.

Men det är klart, smärre missöden kan ju fortfarande inträffa men allt under en matsked räknas bekant som en fis!

bild6

”Me and myself” samt mina virkade stövlar!

Trevliga eftermiddagar på stranden i gott sällskap.

bild3

Mojito är såååå gott!

bild4

Lunchtime

Goda middagar på kvällskvisten och favoritstället är såklart Porto Giglio hos Rodrigues. Gulleplutten körde hem mig en kväll och sista kvällen bokade jag bord där till hela sällskapet och det var åtta nöjda ”lärkungar” som avnjöt en smarrig sista måltid.

bild1

Sista måltiden med lärkungarna

Pissa ner sig varning

En kväll blev vi hembjudna på en drink till en gemensam vän hemifrån som bor i ett område med höga grindar och lås överallt. Glada i hågen traskar vi iväg i mörkret och jag och en annan i vårt sällskap har varit där tidigare och såklart bergsäkra på var detta området ligger.

Hmmm ja, mitt lokalsinne är som bekant inte det bästa och svarta grindar finns det gott om. Ingen svarar på telefonen och inte heller på våra glada tillrop utanför grinden.

bild5

Där står det fyra glada kärringar och vrålar. Såklart mesas det inte utan vi tar oss såklart in på egen hand! Problemet är att vi är i helt fel område och således får man ta sig ut också…

bild10

Tuffa kvinnor reder sig själva!

Till slut hittade vi rätt och fick oss ett par trevliga timmar med nya bekantskaper. Lärde mig också ett fint litet tricks i trafiken när vi hade turen att bli hemkörda av en granne. Om vägen du åker på är enkelriktad, så vänd bilen och backa istället! Det är nog spanska trafikregler men det funkade alldeles utmärkt och hem kom vi i gott skick.

Lyckades komma iväg till flygplatsen redan innan klockan fem på morgonen och det var så skönt att få komma hem till Höganäs och veta att hela påskhelgen skulle avnjutas där tillsammans med lite goa gäster.

Ja, det var ett härligt hyss och jag längtar redan tillbaka till La Mata. Sagt det tidigare, säger det igen: Vill någon hyra lägenheten så lägg ett mail till mig så fixar jag kontakt. Toppenställe vill jag lova!

 

Kram kram

 

 

 

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Anna Rasmussen 2014/04/23 at 21:08

    Du är bara helt underbar. Ditt skrivande förmedlar allt med en sådan känsla. Känns nästan som om man varit med där nere en sväng

  • Leave a Reply

    Protected by WP Anti Spam