För alla

Läckerbit

2012/11/24

InkontenensHar tillbringat några timmar i en operationssal. Inte som kirurg utan som patient. (Så jävla otippat…) Min största skräck inför detta äventyr var att jag inte skulle sövas helt, utan bara få lite smärtstillande och lite avslappnande.

[divider]Hur mycket strunt rör sig inte i min lilla valnöt till hjärna? Tänk om jag skulle ligga där och blarra om pinsamheter?

Vad händer då? Ja, när hela skiten är över så är samtliga i operationssalen på ett strålande humör och stämningen är verkligen på topp. När de frågar mig vad jag jobbar med och jag förklarar det så säger någon glad kvinna under sin gröna äggluva (för ev. retards, den gröna pappmössa som operationsmänniskor bär under operationen),  – ja men du har väl en blogg också? Och då fattade jag, här har babblats fritt ur min störiga hjärna! För just den sekvensen har jag inget som helst minne av.

Däremot kommer jag ihåg hur jag glatt säger till sköterskan som tvättar underredet inför operationen;

Jag har försökt ansa till bävern lite!

Hur hon tittar upp mellan mina knubbiga lår med klotrunda ögon och hur någon annan i sin gröna äggluva fnissar förtvivlat i rummet.

InkontinensSedan bjuder jag hela operationsteamet på mackor och kakor. De tittade på mig som om jag kom från en annan planet. Men då var jag relativt klar i huvudet och förklarade för dem, att nu är jag inte susig i kupan utan jag menar allvar. Ni kan gå ner till cafeterian och hämta ut varsin god macka och en smarrig kaka bara ni hänvisar till mitt namn. De fnissade och sa lite svagt; -Det är vi inte vana vid, Nä, med det får de vänja sig vid då! För så trevliga och snälla och omhändertagande. Som gör att man känner sig så trygg och i goda händer och alla talar svenska i filmen!

Bara för att ni inte ska tro att jag gjort ett könsbyte i dessa moderna dagar där man snart kan bli vad man helst önskar. Jag är fortfarande kvinna, jag är fortfarande en knubbsäl, men jag kommer inte att kissa ofrivilligt mer! Har äntligen fått till en operation för ansträngningsinkontinens.

Så till våren ska jag köpa en stor studsmatta till min trädgård och studsa igen alla år som jag inte kunnat studsa på. Jag ska studsa så in i helvete så det vill nog till att även införskaffa ett skyddsnät, annars kan risken vara stor att C får hämta mig på andra sidan sundet.

Så alla söta kvinnor som springer runt och småskvätter, ta er i kragen eller häng in en galge i kavajen och ta er samman och ring närmaste vårdcentral och få till en inkontinensutredning och genomlid alla tester och gör detta som inte på något sätt är ”skämmigt”.

En heldag med gratis (okej, inte helt gratis kostade 300 spänn), fri tillgång till Alvedon, Ipren och lite morfin och annat gött. Känna hur underbart gott en varma koppen och en ostmacka kan smaka. Bli totalt omhändertagen för en dag och bara veta att det jag gör idag kommer att skänka mig så mycket glädje (och så många studsar).

Sedan lite sjukskrivning på det. När man får vara lite ynklig och bara stöna (gärna lite extra) och bli sådär härligt omhändertagen. Go for it!

 

 

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply annika 2012/11/24 at 16:47

  hahaha, har upplevt samma sak förutom att jag inte fick åka hem förrän jag hade tömt blåsan enligt alla konstens regler.
  Fantasin satte igång där jag låg alldeles själv med hot om inläggning på en avd över natten. OCH det vile jag ju inte!
  (Har skrivit om min lilla historia i min blogg:)

  • Reply tjockatanteistan 2012/11/25 at 14:37

   Ja du, det var lite pyssel med själva tömningen och att försöka fejka var ju inte heller att tänka på för de hade stenkoll! Så skönt att ha det gjort och ser fram emot ett nytt rörligare, torrare (under)liv 🙂

 • Reply Anna 2012/11/28 at 15:51

  Tänk så bra (och roligt!!) skrivet om något som folk (kvinnor) inte törs prata om! Du skriver kanonbra!! 😀

  • Reply Tjockatantenistan 2012/11/29 at 18:24

   Tack! Ja man märker att ju mer man pratar om sitt lilla ”kissproblem” så vågar fler som lider av det öppna upp. Kan man hjälpa någon annan ”läckerbit” att våga söka hjälp så är det bra! Sköt om dig!

  Leave a Reply

  Protected by WP Anti Spam