För alla

London

2014/04/01

Nej men vad hände? Har ju glömt att dela med mig av min härliga långweekend i London för några veckor sedan.

Tidigt på morgonen styrde vi kosan mot Säve flygplats och Ryanair. En kort paus på en mack för att släppa ut frukostölen på en jätteliten gullig toalett! Lite svår att sno då den var fastskruvad i golvet. Annars en typisk grej som bör ha hamnat i min handväska!toa

[typography font=”Lobster” size=”24″ size_format=”px”]Incheckning på Säve[/typography]

Jag som tyckte jag packat så himla smart blev av med både det ena och det andra vid incheckningen gällande hygien- och skönhetsprodukter. För stora flaskor och burkar! Skitgubbe säger jag och han fick minsann smaka på mitt onda öga. C som reser med kniv i necessären (tror han har finskt påbrå), fick behålla den. De hade till och med uppe kniven och mätte bladet och stoppade tillbaka den igen.

Vad trodde gubbjävlen att jag skulle göra med min ögonremover med endast en liten slatt kvar i botten? Ser jag månde ut som MacGyver med stor potential att med hjälp av en skvätt remover blandat med hudlotion kan fixa till en liten bömb och roa mig med under resan? Eller att jag skulle knåpa ihop en transistorradio och störa ut säkerhetssystemet? Eller kanske kleta in en stilig steward i lite lotion och sno ett par påsar chips? Förövrigt brukar ju de flesta stewards föredra killar (oj, en typisk fördom), och trots att jag mellan varven har en liten fjunig mustasch så tror jag mina naturliga airbags talar för sig själva.

[typography font=”Lobster” size=”24″ size_format=”px”]Ankomst[/typography]

Ilskan la sig dock fort och som vanligt höll Ryanair sin flygtid. Från Stansted en bussresa på en dryg timme mot London vilket var väldigt avkopplande. Man hinner ju se en hel del och eftersom jag inte fick med mig mina grejer som skulle blivit en bömb, så fick jag helt enkelt roa mig med att titta på det engelska landskapet.

Incheckning på ett superfräscht och nyrenoverat hotell precis vid tåg- och busstationen. Och nu börjar det fantastiska! Vi är i England med de kan ju för fasen inte snacka engelska!!! Grötvälska och när man frågat om samma fråga tre gånger så låtsas man helt enkelt att man förstår till slut.

Det är nog så att engelsmän generellt inte är det vackraste folket på vår planet. Men väldigt trevliga och efter ett par öl och stadiet där man pratar alla språk i universum, ja då kan de ju faktiskt snacka någorlunda begriplig engelska. Men nä, inte ens då så värst snygga.

[typography font=”Lobster” size=”24″ size_format=”px”]Buckingham Palace[/typography]

Promenerat och insupit Buckingham Palace. Det är minsann en liten trevlig villa hon fått till där drottningen. Men inte bjöd den gamla harpan på ”afternoon tea”. Vi fick helt enkelt hålla tillgodo med några tennsoldatsliknade historier som struttade runt med enorma Bröderna Fluff frisyrer.

harpan

Åh vi som ville ha afternoon tea…

[typography font=”Lobster” size=”24″ size_format=”px”]Restaurant Archipelago[/typography]

Fick då äntligen efter många år återvända till Restaurang Archipelago! Hade flyttat till nya lokaler men konceptet var precis sig likt. Så mysigt och så annorlunda.

bild 2a

 

bild 1

Sköna detaljer överallt som sätter sprutt på fantasin.

Här kommer ett axplock med lite utav vad vi satte i oss denna magiska afton.

gulddrink

Golddigger drink med flarn av guld. Snacka om viktökning!

boaorm

Varför inte lite pytonorm till förrätt?

bild 1

Lite mask till efterrätt i en härlig kolasås.

dessert

Det här vete i fasen vad det var men det var en dessert så mycket vet jag! Hoppas också att det bruna var chokladsås…

Måltiden avslutades med ”a visit from the doctor”. Då kommer han in med läkarvätskan och plockar upp de mest besynnerliga medikamenter. Till slut föll valet på en Absint med en liten pytomorm i flaskan. Äckligt? Ja, vad tror ni. Men det är lite grejen med hela stället. Äckelblandad förtjusning.

bild 2

Bästa kommentaren när notan kommer in.

-Fasen, vad dyrt! Glöm att jag tänker betala det här.

-Så, nu har jag glömt det!

Sedan kommer nästa när kyparen kommer in med kreditkortsmaskinen och frågar en i sällskapet om det är han som ska betala. Svaret kom blixtsnabbt från en flank nära mig.

-Ja, det ska han. Han skulle egentligen varit i Sotji men han har två ben…

Ibland (särskilt efter lite pytonormsdricka), krävs det inte så mycket förrän man kiknar av skratt.

Notan får tala för sig och ja, det som står där har vi faktiskt ätit. Okej, maskarna till dessert gick bara inte att få in i min mun men mitt sällskap åt med stor aptit.

londonkvitto

 

[typography font=”Lobster” size=”24″ size_format=”px”]We will rock you[/typography]

Så ännu en av resans hödjpunkter och egentliga syfte.  Musikalen ”We will rock you”.

eddie

Lill-Eddie värmer upp!

De bästa låtarna av Queen i en fartfylld, humoristisk och stundtals vemodig tappning. Såklart rann tårarna med jämna mellanrum trots att låtarna inte framfördes av Eddie Mercury. Hans röst är bara så unik. Han var dock med på ett eller annat sätt under eftermiddagen och det var otroligt fint gjort.

rock you

[typography font=”Lobster” size=”24″ size_format=”px”]Shopping[/typography]

Vi gjorde också ett besök på Primark. Panik i kubik! Svettigt, varmt och en hel massa ”spöket laban”. Väldigt mycket burqa och niqab. Ja, jag tycker det är obehagligt när jag endast skönjer ett par ögon i en massa tyg.

Min sammanfattning av det varuhuset är: En avsevärt sämre variant av Gekås. Tröjor i acryl som luktar svett bara man tittar på dem samt en aura av plastväskor, plastskor och ja, en jävla massa plastaskit.

Portobello Market, en liten besvikelse. Kom inte ihåg att det var så mycket loppisskit där. Inte min grej, luktar illa.

Camden Market! Now we´re talking!

camden lock

Helt underbart att strosa runt där. Visst, det finns loppisskit här också men så väldigt mycket annat. Resans godaste lunch avnjöts i ett av matstånden på den gigantiska matmarknaden med mat från alla världens hörn. Här inhandlades väggklocka. handväska, emaljskyltar och annat härligt krafs!

carnaby

Ja, här rök det minsann under skosulorna när jag sonderade terrängen och plånboken skrek efter att få komma fram och lufta sig.

[typography font=”Lobster” size=”24″ size_format=”px”]Bye bye[/typography]

Som vanligt tar ju resor slut. Så även denna. Inte så mycket fylla, snusk och förnedring. Fina minnen har jag med mig hem. Att bara få sitta i en typisk engelsk taxi utan fjädring och få studsa fram genom staden är härligt. Likväl som att promenera på Carnaby Street och områdena däromkring. Stanna till på en pub för en kall öl och hänga utanför med en cigg i mungipan. Bara vara, tramsa och skratta. Njuta av livet och av trevligt sällskap. Och såklart hade jag precis som i Prag ”indianer i vassen”. Så nu känner vi även till ”tamponghaken” i London och vi undrar alla i vilken stad ”tampongjakten” ska bedrivas nästa gång.

Bye bye

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Protected by WP Anti Spam