För alla

Mediabruset

2014/04/09

pausIbland måste jag bara ta en paus från allt vad nyheter och media heter.

Det är när jag känner mig lite trött, sliten och vill ha roligt. Men lite sipprar ju in iallafall och jag gör precis som många andra – min egen tolkning.

Anser att det måste vara helt legalt med tanke på alla fria tolkningar av både koranen och Bibeln. Nu kanske min skånska flagga med gripen på (en varelse som är hälften örn och hälften lejon samt Skånes landskapsvapen), blir bränd för att jag stavar koranen med litet ”k”. Det skiter jag i för då köper jag en ny flagga.

Igår var det tydligen romernas nationaldag och en underlig kommentar/fråga kring detta fastnade i mitt huvud.

Fråga: Vad gör vi i Sverige för romerna på deras nationaldag?

Mitt svar/fråga: – Vad gör de i Japan för Sverige när vi har nationaldag?

Fattar nada. Om någon har en nationaldag så är det väl upp till de som anser sig ha en tillhörighet till den nationen som gör något och firar den? Ska svenska folket ta på sig att fixa och dona på andra nationers nationaldag?

Jag blir så trött…

Sedan har vi våldtäktskryssningarna. Där ska vi kvinnor se till att inte bli så berusade!? Ja men precis som vanligt. Det är ju offret som ska anpassa sig.

Ska själv om några veckor åka på en ”våldtäktskryssning” och min första tanke var att jag måste säga till alla killar i vårt sällskap att köra upp en ”butplugg” (en liten eller stor grej som man helt resolut stoppar upp i röven). Har aldrig fattat syftet med att gå omkring med en bit gummi i röven men äntligen så såg jag ju ett syfte. För mig räcker det bra med att gå omkring med en tampong i grannlägenheten en vecka i månaden.

Jag blir så trött…

Nämen, nu har en polis skjutit ihjäl en våldsmänniska igen! Ja, polisens främsta uppgift är ju att springa omkring och skjuta ihjäl folk till höger och vänster!? Inte fan avlossar en polisman ett skott om inte nöden kräver det. Snart får det fan vara slut på nedrackandet av vår poliskår.

Återigen i vårt land så är det så jävla synd om förövaren. I detta fallet den skjutna mannen som svinat i sin familj under många år. Vad skulle polisen gjort? Slängt till honom ett vapen så kan kunde fått en riktig puffra istället för att stå och vifta med lite knivar? Undrar vad mr lillshogan har bidragit till i detta samhället? Knappast jobbat och sett till sin familjs bästa.

Jag blir så trött…

I övrigt har jag noterat i ögonvrån att Peter Jihde har blivit klippt i studion under TV4 Nyhetsmorgon. Känns bra för det gjorde mig varken upprörd eller glad. Ingen dog, ingen blev kränkt, ingen gjorde politik av det. Eller, jag kanske har missat något?

Jimmy Åkessons roadtrip gör mig bara full i skratt. Han och partiet finns bara till för att de andra partierna är/har varit för flata att ta upp frågan med vår invandringspolitik. Hade någon av de andra partierna vågat lyfta frågan för flera år sedan hade detta partiet överhuvudtaget inte funnits. I mig ringer det bara en stor varningsklocka á la Alfred Hitler.

Vakna alla andra partier och lyft den här känsliga frågan. Prata det språk som vi vanliga gör för det som nämns i media hör jag aldrig kring ett kaffebord. Ingen är rasist för att man vill att människor ska få leva en dräglig tillvaro och vill man inte helst göra det på hemmaplan?

Det är år 2014 och ska det verkligen behöva vara krig i de delar av vår värld som ändå måste anses som upplysta och som har ett facit av det lidande som krig för med sig?

Jag blir så trött…

Så därför tar jag mig en understundom en paus från mediabruset. Försöker njuta och skapa goda ringar på vattnet runt omkring mig själv och min omgivning. Njuta av vårens intåg och lyssna på de ibland retfullt pigga fågeljävlarna som oförtrutet sjunger för oss. Icke att förglömma att även de kvittrar av olika anledningar. Hunger, varnar för fara, bjuder in till parning och om jag får bestämma – sjunger för att de är så himla lyckliga!

Jag blir nu lite piggare…

Att umgås med människor som ger energi och bjuder på sig själva är något som verkligen står högt i kurs. Behöver inte vara enbart positiva grejer utan bara att man törs bjuda på sig själv. Ett riktigt asgarv som nästan ger kramp i magen kan ju rädda upp en hel dag!

Jag blir pigg…

Vara nöjd med sig själv och det man presterar för stunden. Jag gjorde vad jag kunde idag och det var nog för mig. Jag är nöjd med mig själv och min insats. Att gå omkring och tro att alla runt omkring ska vara lika nöjda med din insats funkar inte. Ska du hela tiden prestera i någon slags tro att kunna behaga alla så blir det svettigt, för att inte säga omöjligt. Nej, nöjd med det jag kunde prestera idag. Kanske kan jag göra mer imorgon eller så blir det mindre. Men just idag är jag nöjd.

Jag är nöjd…

Små funderingar i ett snurrigt huvud. Är åter på plats i mitt älskade Skåneland och med en knastrande brasa, ett gott glas vin, tända ljus och en hårig kompis vid fötterna – då känner jag bara:

Jag är lycklig…

 

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Protected by WP Anti Spam