För alla

Move your ass and the rest will follow

2017/08/31

Så sant, får du rotation på arslet så hänger liksom resten av kroppen med.

Gluteus maximus, eller stora sätesmuskeln, är kroppens största enskilda muskelbuk och sitter i ryggslutet. Kroppens största muskel är Quadriceps femoris dvs. fyrhövdade lårmuskeln. Gluteus maximus övre infästning är i bäckenbenets baksida och den nedre i lårets baksida och utsida.

29 dagar kvar på nuvarande arbetsplats. Det känns skönt, befriande, lite sorgligt såklart men också ytterligare en chans i livet att våga hoppa. Och det gör jag, vågar hoppa.

Sorg

Det har varit lite eländigt mellan varven de senaste åren och mycket har jag kunnat påverka och mycket har jag inte kunnat göra ett skit åt. Har många gånger varit på väg att duka under själv men har den där lilla jäveln i mig ändå som får mig att ladda om, igen och igen och igen. För jag vill leva!

C och den håriga prylen har båda kilat vidare. Finns många fina minnen och det är bättre att fokusera på dem än på det tragiska, även om det också måste få ta sin plats ibland.

Mamma är ju inte heller riktigt frisk men än så länge hänger hon i bra. Har lovat henne att gör hon inte det så slår jag ihjäl henne. (Nä, såklart inte men vi lider båda av galghumor, tack och lov). Sover på hennes soffa i veckorna när jag är i Småland och jobbar. Det kommer en dag när jag kommer att vara väldigt tacksam för den tiden. Snart ska hon få hänga med mig hem, (hon har lovat att sköta sig nämligen), för hon vill träffa lite nya och gamla vänner till mig och njuta av havet och min goda mat.

Familjen

Ja, den är viktig för mig. Visst, många gånger har de kvidit över mina livsbeslut men någonstans har de alltid stöttat mig och trott på mig. Skulle inte dö för mina barn men däremot gå genom eld och vatten för dem.

Först ut den äldste. Vi har begåvats med något väldigt stort i vår familj. En ryggrad och en stor näsa. Sedan har det nog genom både gener och uppfostran smugits sig in en dos av barnslighet och otroligt härlig humor. Fy satan, vad den har räddat oss och räddar oss många gånger. Att kunna se genom dimma, moln och evigt mörker.

”Se ljuset i tunneln, det kan vara ett tåg”

Den ”lille” som också varit min jobbarkompis i fyra år. Idag fick blev jag hembjuden på lunch till honom. Tur jag satt ner när han bjöd mig annars hade jag vält. Han bjöd på nypotatis, ugnsbakad lax med en jättegod sås. Dukade jättefint och sedan hann vi dega i soffan en stund också.

Jodå, jag är mamma till båda och det kan jag säga helt ärligt, jag hade mer än ett finger med i spelet! Så det så.

Oh no…

Spelar ingen roll om vi kör den här bilden i svartvitt eller ”what ever”. Kameltån kommer alltid att vara närvarande. Jag och sörran tillsammans med min schäferhane Sentry. Nåväl, vi växte aldrig ifrån kameltår men däremot ynglade hon också av sig och det är också min familj. Fem härliga människor som också har drabbats av ryggrad och osedvanlig humor.

Storfamiljen

Sedan har vi den där härliga bonusen i livet, vänner. Kör ett axplock av dem jag hittar bland fotona i all hast. Tillhör också min familj och bor i mitt hjärta.

Första turen till Jamaica. Den här skulle vi göra som pensionärer. Vi levde lite för fort och tog den och någon till innan.

Vi ska bara hämta E-type och hans underbara körtjejer som väntar i loungen. Inga dumheter på vägen, nä…

Ibland smyger det sig in någon som inte är en direkt vän. Det får man räkna med, iskallt. Leif är så liten så han får helt enkelt åka med…

Min Rodrigues. La Matas mysigaste restaurangägare och fastän han är mest förtjust i sin man så behandlar han mig alltid som en drottning.

En gammal god vän som precis som jag röstade på SD i senaste riksdagsvalet. Vi kör varken brunskjortor, har inga naziflaggor intatuerade eller är dumma i huvudet på riktigt.

Min bästa killkompis på något lustigt sätt. Ja, kanske för att vi båda är lustiga.

Vackra kvällar på en husbåt i Hindsen med goda vänner lever man så himla länge på. Särskilt i stunder när man verkligen behövde det.

Det finns människor och det finns människor. Den här bilden känns skönt i hela kroppen.

En själsfrände. Så härligt galen relation med så mycket djup, tankar, skratt och hjärta. För evigt flyttat in i min familj.

Kan vara jordens längsta inlägg

Men jag känner mig lite lycklig och förväntansfull. Så jag kör på lite till.

Självklart och förhoppningsvis har jag några kraschlandningar framför mig. För man lär sig och ju äldre man blir ju mer känner man igen hålen som sedan blir till gropar och så småningom till gupp. Jag vill gärna vara med hela vägen.

Utan ibland livets ”hårda” väder tror jag man har svårt att uppskatta livets goda. Personligen ångrar jag inte en sekund av mitt liv. Det har format mig till den jag är idag. Jag kommer aldrig att bli älskad av alla men jag försöker verkligen att ge alla människor både en och två chanser. Ibland har det blivit fler än så. Jag kommer aldrig mer att ge en ful människa en enda chans och det får ni tolka precis hur ni vill. Jag älskar snygga människor!

Att få sitta tillsammans med goda vänner på en gigantisk farm i bergen på Jamaica. Känna historiens vingslag genom varenda rum du passerar. Att man sedan behöver ha skjutvapen i varenda rum och sju vakthundar på ägorna är ju snart vardagsmat även i mitt land.

Nu rundar vi av

Med lite rock´n roll. Livet är härligt, trots allt. Alla har vi upplevt tråkigheter, ibland på gränsen till det vi verkligen inte klarar av. Men jag tänker som så, har vi överlevt det så kan vi ju för fan lika gärna leva på. Vi har trots allt ett ansvar. Först av allt till oss själva, för det är därifrån allt utgår. Sedan kan vi tanka från familj och vänner men vi själva är maskinen. För jag tror att det finns jättemånga människor som behöver knasiga människor som du och jag.

Livets goda

Det man äter och dricker är så fantastiskt. För mig finns det inget som binder olika människor, lika människor, olika kulturer och olika synsätt på livet – så som mat och dryck. Där samlas vi alla under samma flagg!

Visst i fan

Jag ska börja träna igen. Så snart jag är på plats i mitt älskade Skåne så ska jag ta tag i det här med träningen. Igen. Jag lovar. På min scoutheder.

Kram kram

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Protected by WP Anti Spam