För alla

När nätet brister

2014/09/10

toaSå här i stundande valtider kan jag faktiskt inte undgå att ta del av inlägg, kommentarer med mera som görs i media. Detta är såklart frivilligt, så mycket har jag fattat. Det är ju inte så att någon tvingar mig att läsa men ofta inträffar det ju när man sitter där på holken med sin smartphone och redan har läst allt som står på schampoflaskor, duschkrämer och andra prylar som förekommer i ett badrum.

Det som ändå är så fascinerande är hur enkelt det är att vara elak, sarkastisk och många gånger rent ut sagt för jävlig i sin hantering av tangentbordet. Det skrivna ordet likväl som det sagda tolkas av människor på olika sätt. Men på något sätt verkar det vara enklare att skriva elakheter än att säga det rakt ut till en människa.

Är det så att vi fegisar äntligen via nätet har en möjlighet att få spy vår galla hursomhelst? Gränsen att förmedla sin egen åsikt kontra dra på ett massuppdåd verkar på något sätt hårfin. Till det säger vi:

no

 

Har tack och lov inte varit utsatt för varken trakasserier eller mobbning på nätet. Om man nu inte ska räkna den idiot som mailade till företaget jag arbetar på. Vill inte publicera mailet för jag anser att idioten inte ska ha någon som helst uppmärksamhet. Men obehagskänslan som fyllde hela kroppen är obeskrivlig.  Hände bara en gång men mailet är sparat och upprepas det så ska personen få det svettigt om både öronen och arslet.

Då skulle jag inte tveka att vända mig till ett företag som kunde råda bot på problemet. Självklart ska man polisanmäla men som i mycket annat är resurserna knappa och väntan på resultat kan bli lång.

Jag accepterar inte vissa saker längre.  Har i många år haft ett motto: Spotta gärna på mig men kleta för fan inte ut skiten!

Dagens tips!

sherlok

Om det nu finns någon som följer min blogg och som är utsatt för trakasserier eller mobbning på nätet. Kan vara som en privatperson eller företag, så kommer här dagens tips.

http://www.cpgsecurity.se

De samarbetar med Friends som är en icke vinstdrivande organisation som arbetar mot mobbning och trakasserier.

Ingen ska behöva vara ensam när det blåser och åsiktsfrihet är något fantastiskt men när det går åt helvete och det börjar bli personliga angrepp så tveka inte.

Vi lever i en tidsålder med en teknik som utvecklas i raketfart. Vi är spårbara, sårbara och väldigt utsatta.

Acceptera aldrig personangrepp och trakasserier. Ju fler som vågar sätta ner foten, ju fler åker dit! Lycka till och framförallt – använd nätet. Världens bästa och snabbaste kommunikationsmedel, men gör det med både hjärtat och hjärnan.

Kram kram

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Protected by WP Anti Spam