För alla

Nöjd!

2014/02/27

själenHela veckan har jag haft förmånen att arbeta från filialen i Skåne och det är sannerligen något jag är tacksam för att jag kan.

Det blir lite annorlunda och en stilla lunk på något sätt. Var jävligt svårt i början att göra detta. Gick omkring med lite dåligt samvete att just jag fick ha det så bra. Fånigt? Javisst men så kände jag och det har nog tagit nästan ett år att inse, jag får njuta av detta.

Morgonpromenaden på stranden i dag. Lite mjölkvit dimma men ändå lite solstrålar och ljus som letade sig fram. Inte en kotte på hela stranden förutom en människa i vadarbyxor en bit ut i havet i full färd med att fiska. (Hoppas jag, för den här årstiden kliver inte ens jag i vattnet oavsett hur kissnödig jag är).

Bara jag och min håriga pryl som fullkomligt älskar att spinna loss i sanden (och tången).

dogshoe

Alltid spännande grejer på stranden. Var är resten?

Känslan när man går där och ser alla hus som ligger utmed strandpromenaden. De flesta med rullgardinerna nere, nästan lite som om de sover i väntan på våren. Sedan den där härligt spirande känslan av att veta hur våren ligger där framme och sakta kommer smygande. Om några månader är alla husen vakna, blomlådor och krukor fyllda av blommor och det är ett myller av folk. Kanske inte jättetidigt på morgonen eller sent på natten (mina favorittider), men däremellan. Det gör mig bara glad för jag vet hur mycket denna strand glädjer så många människor. Vetskapen om att jag även får uppleva hösten och den stillhet som då infinner sig och bäddar in oss, gör mig nästan hysteriskt lycklig. Framförallt ödmjuk över de fina stunder jag får uppleva här.

Cykeln är utplockad och känslan av att kunna hojja ner till mitt älskade Glöd en stund för lite samvaro är obeskrivlig. Idag har vi kollat recept från 70-talet då den ena ägaren ska flytta och gör en megarensning. Vi har förutom livsglädje ett genuint matintresse gemensamt. Anspråkslöst, gemytligt och en stund på jorden.

Ingenting är ju egentligen oändligt men det finns en sak som är det. Just ordet:

[typography font=”Lobster” size=”24″ size_format=”px”]”Infinity”[/typography]

Min kompis Wikipedia får hjälpa till lite här:

Infinity (symbol: ) is an abstract concept describing something without any limit and is relevant in a number of fields. The English word infinity derives from latin infinitas, meaning ”the state of being without finish”, and which can be translated as ”unboundedness”, itself  from the Greek word apeiros, meaning ”endless”.

Den här saken tillsamman med ett hjärta, som för mig är min och C:s kärlek,  pryder nu min nacke. Och ja, det gjorde skitont men var värt varenda minut. För jag är riktigt nöjd.

infinity

Sa till mig själv att detta är den sista jag gör men…

Det är så sjukt för man blir så nöjd och varje dag ser jag på mina underarmar och gläds över att jag satte mina söners namn där. Känner att jag hedrar dem och detta betyder något för mig. Lite tramsigt kanske men vad gör det om hundra år att just jag var lite tramsig? Klart att barnen betyder något även om man inte tatuerar in deras namn men för mig var det viktigt och en dröm jag länge haft.

Mina söner och mina bästa vänner

Mina söner och mina bästa vänner

Kanske blir det en till när min viktresa är över, kanske…

Sönerna är båda friskt tatuerade men på ett någorlunda smakfullt sätt. Ingen av dem fick göra något innan de blev myndiga och jag gjorde min första när jag var 40. Det jag har gjort kan jag stå för. Handlar om livet, kärlek och lojalitet. Både mot mig själv, sönerna, C och livet. Alltså skäms jag inte ett skit när jag står där i duschen på morgonen med min knubbsälskropp och betraktar mina hyss. Det är så himla befriande!

Det här är också befriande. Håll tillgodo!

Kram kram

 

 

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Protected by WP Anti Spam