För alla

Nu är det jul igen!

2013/05/16

TomtenNu närmar sig vår julafton med stormsteg. Vi hoppas såklart på vackert och varmt väder! Nästan alla barnen sluter upp och det värmer gott i två föräldrars heta hjärtan. FöräldrarInte lätt att samla hela patrullen men det gick nästan och de som inte kan nu, får definitivt en egen julafton längre fram!

En väldigt speciell känsla att två idioter som fann varandra i livets mitt (ja okej då, medelåldern typ), kan ha den stora förmånen att kunna samla hela patrullen med ungjävlar en hel helg.

UngarFöräldrarna var ju smarta nog att dra när den riktiga (eller den officiella), julaftonen infann sig. (Då var vi i Indien och sket ner oss).

Det ska bli så skoj och på söndag kommer vi att vara trötta allihopa. Det ska festas, kramas, ätas, fnissas, gapskrattas, kanske en och annan tår, sura skämt såklart och stämningen kommer stundtals att vara rå, men ack så hjärtlig.

mammaSärskilt i denna mammans hjärta som levt med sina söner under många år ensam, är det en underbar känsla att de faktiskt blev som de skulle. Olika (ja, de har ju två olika fäder), men ändå lika på något sätt. Hjärtat på rätta stället och en förskräckligt underbar sur humor!Ungar2

[typography font=”Lobster” size=”20″ size_format=”px”]Vad ska vi hitta på då?[/typography]

Vi samlas på lördag morgon i våra pyjamasar och sitter yrvakna i soffan och väntar på startskottet. Sedan slänger vi oss alla i säcken som tomten glömde att lämna den 24:e december. Öppnar våra paket med glödande äppelkinder och mammi serverar varm choklad med vispgrädde och rykande morgonfärskt hembakat bröd med grisröv (skinka) och hemstånkad senap på.

PappaPappi kör igång lite tomtebloss och barnen skriker av glädje och lite skräckblandad förtjusning – tänk om det börjar brinna i pyjamasen?

Sedan klär vi på oss och går en långpromenad. Oavsett om det kommer att vara skitvarmt eller inte, ska vi alla ha toppluva på, för vi firar ju iallafall julafton. (Då är det kallt).

Sedan går vi hem och dricker glögg framför kaminen. Nu kan det bli jävligt hett. Först promenaden med toppluva och sedan lite brasa på det! Ska ju nämligen bli uppåt en 24 grader varmt i helgen!

Så nä, vi gör nog inte riktigt så…

Vi drar över sundet på dagen och äter smörrebröd och dricker öl. Degar runt och bara är – tillsammans. Sedan blir det grillning i trädgården med goda tillbehör. Och någon grisröv blir det inte utan vi kör en Pluma Iberico (spansk gris uppfödd på ekollon). Första gången vi ska testa att tillreda detta själva och det kan gå käpprätt åt h-vete eller bli in i h-vete jättegott!

Tror vi satsar på svingott!

HjärtaTill alla föräldrar med små barn därute. Det är underbart med barn och stundtals väldigt, väldigt jobbigt. Men vilken gåva det ändå är och man slipper dem aldrig!

Jag älskar dessa små monster över allt annat och de berikar mitt liv något vansinnigt. Självständiga, fria människor som vågar ta för sig och som alltid finns där för mig, precis som jag alltid finns där för dem.

Idag hyllar jag alla föräldrar som tar sitt ansvar och inser att samhället tar inte hand om våra barn och fostrar dem – det gör vi föräldrar! Ungar ska ha en spark i arslet samtidigt som man har ett stadigt tag i nacken på dem. När de är små ska de pussas och kramas på. Få känna sig trygga och få vara med. I skogen, på restaurang, på jobbet ibland och självklart ska de få vara barn! Leka, utforska, vara en ”pain in the ass”, testa gränser, för vi vill ju att de ska bli självständiga individer, eller hur?

I något annat blogginlägg ska jag berätta vilken ”vidrig” morsa jag har varit mellan varven. Men de kommer ju iallafall hem och firar jul i maj, så någonstans har jag väl gjort något rätt.

Stor kram till alla föräldrar som kämpar därute och stor kram till alla barn som växer upp och förstår att föräldrarna har kämpat. Finns tre viktiga ord som gäller när både barn och föräldrar växt till sig:

[highlight]Insikt, förståelse och respekt.[/highlight]

 

God jul till er alla från en lycklig mamma!

 

 

 

 

 

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Protected by WP Anti Spam