För alla

Nu börjar vi – första resan ut

2013/10/09

KnäledOm man säger så, kanske inte överst på priolistan för vad jag vill äta på min stundande resa till Prag.

Ett utdrag ur en reseguide:

Traditionell tjeckisk mat är en mardröm för vegetarianer, en kolesterolfylld meny bestående av kött tillsammans med klimp med högt kaloriinnehåll och företrädesvis serverat med mängder av öl. Fråga vilken pragbo som helst om den typiska maträtten och nästan alla kommer omedelbart att svara att det är “fläsk, vitkål, klimp” .

Men jag är inte ett dugg orolig. Kommer med all säkerhet att hitta annat att stoppa i munnen. ( I matväg alltså).

En hektisk höst med mycket resande, det gillar vi! Först ut för globetröttern är som sagt Prag. Hemma någon vecka för att sedan flyga till Spanien. I februari lutar det åt att jag får göra en resa ”once in a life time” men den destinationen håller vi lite hemlig ett tag till.

I Prag har jag varit förut och det är en trevlig stad. Som att vandra runt i ett gigantiskt museum med kullerstensgator, broar och ölhak som inte direkt har satsat på inredning och design. Men trevligt och annorlunda. Tjeckiskt öl går ju inte heller av för hackor. Hoppas på sol och värme så det blir riktigt gott att svalka strupen.

Att resa även om det bara är en kort tripp är så himla kul och spännande. När äventyret och det oväntade ligger där och väntar. Ser som vanligt fram emot det obligatoriska startpaketet på Kastrup.

goa

Mottager gärna tips på saker att se och göra i Prag samt givetvis restaurangtips. Lämna en kommentar på sådant du upplevt i Prag och som jag och mitt resesällskap kan få ta del av. Tack på förhand och under tiden mějte se hezky!

Kram kram

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Protected by WP Anti Spam