För alla

Nu har vi landat

2012/12/23

Första etappen på Goaresan avklarad! Startpaketet på Arlanda intaget kl.04.40. Kändes lite konstigt men man bryter inte seder hursomhelst. En öl + en Gammeldansk, stödstrumpor på – sedan är man redo för ”take off”.

Började fint med att smuggla in 200 cigaretter i Indien men tulltjänstemannen hade nog en bra dag för vi fick behålla både cigaretterna, och vår frihet.

Några timmars sömn och sedan fick jag äntligen stiga upp och intaga en kopp kaffe på balkongen tillsammans med en god bok. Att öppna balkongdörrarna och känna värmen och inandas alla dofter som nu är så välbekanta. Ett totalt lyckorus!

C sover som en klubbad på morgonen och när det börjar bli för tråkigt väcker jag honom genom diverse olika tricks som jag övat in genom åren.

Första dagen startade vi med en helkroppsmassage som bar det fina namnet ”Adam & Eve Couple massage”, utan inslag av vare sig fikonlöv, äpplen och ormar. Ayurvedic massage som innebär att de använder diverse läkande oljor under massagen. Det var helt underbart och kroppen bara andas ut efter en sådan behandling.

Sedan in till närmaste by med taxi. Vi skulle ju bara plocka ut lite pengar och sedan bara flanera lite grann. Mmm, det blev en lång promenad hem med helt fel skor och små söta blåsor på fötterna som följd. Men vad gör man inte för att få sitta med bara tår i sanden på ett strandshack och se ut över havet. Vi har ju längtat så!

Kvällen skulle sedan avnjutas med en rejäl indisk måltid och vi traskade glada i hågen ut från hotellet till en närliggande restaurang vi spanat in tidigare under dagen. Åt fantastiskt goda kungsräkor med piri piri och vitlök. Sedan drog vi på med lite kyckling av diverse kulörer och smaksättningar. Efter denna måltid började det klia i min gom och det är ett tecken som innebär att nu har här ätits något som inte var bra. Illamåendet började så sakta stiga och tillbaka på hotellet började pannan kännas lite het. Sedan drog det igång!

Så härligt att få upp kyckling genom näsan och så härligt att få glo ner i den fina toalettholken där C precis har lackerat om. Oh my god!

Sedan vaknar vi på morgonen, friska tack gode gud men då har någon fått mens! Det var inte C kan jag avslöja…

Detta hotellet är inte som det vi bott på tidigare. Här har de inte fattat vitsen med att använda lite besprutning av buskar och träd för att minimera antalet konstiga och STORA insekter. Med andra ord så är detta hotellet inte lika bra som det vi bott på tidigare, men man måste pröva sig fram här i världen. Tror de lägger ner mer tid på att skapa dekorationer med handdukarna än att städa. 

Idag har vi hyrt cyklar och det var ett äventyr med tanke på hur de var konstruerade. En sadel som inte gick att höja, så skönt att inte kunna sträcka ut benen när man cyklar, utan känna sig som man snott en femårings cykel. Ingen fjädring i sitsen överhuvudtaget och absolut inga bromsar. C:s cykel tappade kedjan hela tiden men vad gör man inte för att få cykla på stranden med vinden i sitt hår med kladdiga och svettiga lår?

 

Tillbaka på hotellet tittade personalen jättekonstigt på mig och när jag såg mig själv i spegeln förstår jag varför. Precis grisrosa i hela trynet.

Så nu har jag mens, rosa tryne, ont i arslet och ryggen men känner mig så nyttig som har cyklat runt i denna värmen. Är också jättetacksam att jag inte skitit på mig på hela dagen och kan faktiskt kosta på mig en stor Gin & Tonic nu.

Imorgon julafton blir det massage igen och sedan är det cykeldags. Vi får ingen julmiddag här förrän den 25:e men jag känner mig inte överdrivet sugen på mat ändå.

Hela hotellet är fyllt av ryssar men de uppför sig faktiskt och stör inte nämnvärt mer än att de är jävligt fula.

Det är så underbart och precis som C sa:

Hur fasen ska vi någonsin kunna åka någon annanstans när vi har det så förbaskat gott här?

Nu ska det duschas och åter igen ge oss ut på restaurang. Hoppas denna kvällen inte slutar med illamående och små kycklingar som pressas ur min röda näsa.

Kram kram

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Protected by WP Anti Spam