För alla

Nu jädrar anamma

2013/04/28

imagesNu har vårkänslorna äntligen vaknat till liv! Herregud, jag har ju energi och vill hitta på en hel massa …

[typography font=”Lobster” size=”24″ size_format=”px”]hyss[/typography]

Nu vaknar den lille ”Emil” som jag tror vi alla har i oss. Nä, det där lät visst inget vidare.

Jag menar att det liksom spritter i kroppen och man känner för att hitta på en hel massa bus. Den känslan tror jag vi alla har i oss, och även om man under lång tid kvävt den så kan den återskapas. Det gäller bara att ligga i lite och våga lyssna lite inåt. Vad sedan buset består av kan ju variera, inte fan hade Emil någon struktur och planering på sitt bus. Plötsligt händer det bara.

Livet har återvänt tillsammans med ljuset och lite värme. Spelar ingen roll om det bara är 13 grader varmt, det är iallafall +13 och det är ljust ute! Solen har också behagat skina där jag befunnit mig och jag är så tacksam över detta. Visst har det regnat lite men helt plötsligt tycker jag regnet doftar helt ljuvligt!

Borta är nu den mensiga, svettiga människan som för några dagar sedan befann sig i min kropp. Finnen på näsan är också borta. Okej, fortfarande rultig men so what? The bitch is back! images (2)

Började dagen i ”min” skog i Småland, tillsammans med den håriga prylen och konstaterade att ingen snö fanns kvar. En lång geggig promenad med en skitig, fortfarande fällande men lycklig hund. Sedan lite jobb på det och sedan plattan i botten mot Skåne.

Har fortfarande inte rökt i min nya bil (eller – hur var det nu)?

Ja, kanske kan det vara ett exempel på bus. Inte fan sitter man och röker i en sprillans ny bil? (Nääää, verkligen inte…)

Inte heller släpper man en liten fis i sin arbetskamrats bil och sedan skyller på någon stackars bonde som inte alls har slängt ut gödsel. (Hujedamej, så gör man verkligen inte)!

images1Genom åren har man ju fått tälja en och annan ”gubbe”, så nu tänker jag inte tälja fler gubbar. Ingen låser in mig för mina hyss. Nu ska jag vara fri. Som en vårflod ska jag porla och ibland kommer det att komma ett ösregn men jag ska fan i mej inte låsas in. Inte låta mig påverkas av det negativa runt omkring som trots allt finns. Konstatera att det finns men inte låta det komma åt mig. Nu är det färdigt med träiga figurer i mitt liv!

Nu vill jag bevara denna underbara sprudlande vårkänsla i kroppen väldigt, väldigt länge. Vet att det inte blir så svårt med tanke på alla underbara vänner i min omgivning. Hur underbart är det inte att skratta så magen vrider sig i kramper?

Visst mellan varven så begrundar jag ju självklart mina hyss. Ibland kan det inträffa tillsammans med en förfärlig baksmälla. Men jag är ju jag och är man inte skapt att sitta i ett hörn och sippa på ett glas vin en hel kväll så är man ju inte. Då kan det bli lite stollaryck mellan varven men samtidigt otroligt roligt och mycket skratt.

Men såklart är inslag av eftertänksamhet ett viktigt inslag i livet. Oftast är det ju de stunderna som får en att förstå hur mycket man har att vara tacksam över. Samtidigt måste man få tycka lite synd om sig själv mellan varven. De flesta människor som verkligen lever har ju inte direkt kört i gräddfilen eller åkt räkmacka hela livet.

images 2

Ibland måste man också få ryta i. Bara för att man tex. lever tillsammans med någon så innebär det  inte att man sitter fast i samma brallor. Nej, det gäller att stå i sina egna byxor och på egna ben, traska åt samma håll ibland, men också tillåtas att traska på eget håll ibland. För får jag inte det, då blir jag ilsk och känner mig illa behandlad. Det är det slut med nuförtiden!

images (1)

Hoppas nu på en lång skön vår och sommar. Med vackert väder och mycket energi och glädje. Många härliga grillaftnar både på egen hand och tillsammans med goda vänner. Jag älskar ju att sitta på mitt arsle och slurpa lite vin (eller Arnes underbara Gin & Tonic), dra ett par bloss och sladdra mina historier. images (3)

Vi är alla inte mer än människor och vi måste lyssna mer på oss själva och leva för vår egen skull. Först då blir vi trygga, goa och glada och kan dela med oss till våra medmänniskor!

 

Kram kram

 

 

 

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Protected by WP Anti Spam