För alla

Nytt år igen

2014/12/30

Jaha, då var detta året snart till ända. Min årskrönika för 2014 oerhört komprimerad:

sicken dag

Åt, sov, sket och drack. Jobbade, älskade, deppade, var glad, sket och drack. Åt och sov. Var ute med hunden, reste, jobbade, älskade, åt, sov, sket och drack.

Ibland sket jag ner mig, ibland inte. Förlovade mig med mister C, umgicks med vänner, sov, åt och drack.

Långpromenader, sov, tvättade, städade, tjurade, deppade, var glad, älskade, åt och drack.

Enkla ord som innehåller så mycket.

ord

Med andra ord ett väldigt bra år. Fyllt av upplevelser och stora livsbeslut.

Alla mina nyårslöften från nyår 2013 är uppfyllda. Eftersom jag inte gav mig själv några löften jag kunde bryta. (Shit vad moget).

Åhhhhh, nu blir det ett nytt år!

Inför 2015 känner jag en stor ödmjukhet och tacksamhet. Att jag (troligtvis) är frisk, har en familj som jag älskar och (troligen) står ut med mig. Vänner, båda gamla och nya som jag gillar att umgås med. Ett arbete (en försörjning och en livsstil) som passar mig, utmaningar i samband med detta som inte skrämmer mig.

Att fortsätta den ständiga kampen att få livet att gå ihop och att njuta av vardagen som trots allt är den stora delen av livet.

Kanske jag gifter mig 2015 och kanske jag fyller jämnt. Får se hur det känns när våren kommer…

Men först…

Ska jag jävlar i mig ut på äventyr!

Till Jamaica om blott fyra dagar. Semester blandat med jobb då min älskade datanörd har utvandrat dit.

Datanörd

Som om det skulle stoppa mig!

Funderar på att söka asyl då jag känner mig som en politisk flykting med allvarliga mediala syndrom. (Är så trött på politiken i sverige och så trött på medias styrning av detta land).

Då kacklar alltid någon gammal höna. Om hur förfärligt lättsinnig man är!

(Strof snott rätt av ur ”Sjuttone Balladen” av Cornelis Vreeswijk).

Ja, när jag ligger där med näsan i vädret och drar mina sista andetag vill jag verkligen inte önska att jag städat mer, sparat mer pengar och framförallt – inte levt mitt liv på ett sätt som andra tycker att jag skulle!

Våga vara lycklig är stort och det är ingalunda något man uppnår varje dag. Men jag vill och kämpar för att uppnå det så mycket jag någonsin kan av det. Genom att göra saker jag själv tycker om, arbeta med det som jag tycker om och framförallt – gemenskap med andra människor som berikar och får mig att kämpa på och växa.

Det finns så otroligt mycket att vara tacksam över och det finns så otroligt många begränsningar man sätter upp för sig själv. Att våga hoppa i olika situationer går ju antingen åt helvete eller så går det bra. Blir kanske inte alltid utdelning direkt men ibland får man ha lite is i magen.

Har man suttit i skiten upp till hårfästet så lär man sig tyvärr eller lyckligtvis att tackla saker på olika sätt. Återvändsgränd innebär att man helt enkelt får vända tillbaka och när man väl har hoppat så tror jag nog inte att man väljer samma väg tillbaka utan kanske en annan och då blir det bra i slutändan.

Hälsan är det stora och så länge man har den så har man i princip allt.

Som sagt – tacksamhet. Över stort och smått. Allting ser olika ut i våra liv, men stort som smått finns där alltid.

Den lilla filosofen har talat och nu blir det musik! Varken jul eller nyår i Indien detta året så håll tillgodo…

Kram kram

 

 

 

 

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Protected by WP Anti Spam