För alla

Packa smart

2014/03/06

packningJag har blivit riktigt duktig på att packa min lilla cabinväska à la flyga enkelt och billigt.

(Ryan Air: Cabinväska 55x40x20. Maxvikt 10 kg).

Vad fasen, nu för tiden är maxgräns 10 kg en baggis. Med viktlösa trosor och maximalt med kläder på kroppen under resedagarna går det som smort. Enda problemet är ju om det nu skulle ramla lite grejer i min väg under helgen i London. Det som absolut inte kan motstås är ju om ett par ormskinnsboots, som utav en händelse plötsligt skulle dyka upp. (Givetvis kan det vara plastaskit också, bara de är snygga).

Någon av Londons alla marknader kan också inbjuda till lite spontanshopping. Camden Market är nästan ett måste och finns tid är ju inte heller Portobello Market fel.

Visst kan man checka in för mer bagage men det har liksom blivit lite av en sport att klara sig på en cabinväska. Går väldigt fort att checka in och framförallt när man landat. Bara ta sitt pick och pack och lämna planet. Inte skulle jag göra så om jag drog på långresa men kortare tripper funkar det faktiskt.

Har lite konstiga grejer för mig innan jag ska åka någonstans. Men jag tror faktiskt inte jag är unik med detta. Har en känsla att fler håller på som jag.

Den optimala förberedelsen inför en resa. Kvittar om den är lång eller endast för en helg.

[unordered_list style=”arrow”]

  •  Fotbad samt måla naglarna i någon festlig färg.

[/unordered_list]

[unordered_list style=”arrow”]

  •  Manikyr. Även händerna måste få sitt. Den här gången blir det kortklippt och omålat. Aceton och nagellack väger för mycket och jag hatar att gå omkring med avflagnat nagellack. Det är typiskt ”white trashigt”.

[/unordered_list]

[unordered_list style=”arrow”]

  • Ansiktsmask. Just nu kör jag stenhårt med gurkmask som jag köper snorbilligt på nätet. Kom i kontakt med detta märket när jag var i Indien och är helt såld på alla deras hudvårdsprodukter. (Kommer mer om detta märket vid ett annat tillfälle).

[/unordered_list]

[unordered_list style=”arrow”]

  • Plocka ögonbrynen. Nuförtiden får man även ta en sväng på kinder, haka och lite tjoff i näsborrarna. Sparar lite på mustaschen så jag kan vaxa den om några veckor. Satan, vad håret växer nuförtiden!

[/unordered_list]

[unordered_list style=”arrow”]

  • Raka benen och angränsande områden norrut.

[/unordered_list]

[unordered_list style=”arrow”]

  •  Städa sminkväskan. Vässa ögonpennor, läppennor, kajal. Tvätta borstar och rensar bort gamla snuskiga tops och annan skit man inte använder för stunden. (Allt för minimal vikt i cabinväskan).

[/unordered_list]

Inte så jävla konstigt att det tar tid för mig att förbereda mig inför en resa!

Sedan har vi ju den håriga prylen som ska lämnas till pensionat. Hon ska ha en packad väska med mat, grisöron och sin sovmadrass.

mysa1

Torneryd´s Mysa i egen hög hund.

C däremot är en duktig kille och kan packa alldeles själv. Har försökt hela veckan att intala honom att det i hans cabinväska räcker med en tandborste och hans pass. Hur mycket jag fullständigt avgudar män som går i samma kallingar och strumpor flera dagar i sträck. Gärna luktar lite svett också – det blir liksom lite mer riktig man av det hela då.

Näää, givetvis inte. Men visst är det bra om han kan, om möjligt ha lite mer plats över än jag med tanke på eventuella inköp…

trick

Uppenbarligen gick han inte på det. Shit…

Lite annat smått och gott som jag har för mig.

[unordered_list style=”green-dot”]

  • Kollar alltid upp om det finns hårfön på hotellet. Kan stå ut med deras schampo och balsam också. Skithuspapper förutsätter jag alltid att det finns.

[/unordered_list]

[unordered_list style=”green-dot”]

  •  Ser till att de burkar med dag- och nattkräm som åker med är minimalt fyllda. Likaså hudlotion och självklart en minimal sprayflaska.

[/unordered_list]

[unordered_list style=”green-dot”]

  • Rullar kläderna hårt istället för viker dem. Tar faktiskt mindre plats och blir inte mer rynkigt än om man viker fint. Snarare tvärtom faktiskt. Något jag lärde mig under semestrar med MC då det verkligen inte fanns plats för överflöd i packningen.

[/unordered_list]

Snälla, säg att det finns fler människor än jag som gör så här!

Nu drar vi till London i fyra dagar och det ska bli så himla kul. På lördag blir det musikal ”We will rock you”, en hyllning till Queen.

Samma ressällskap som vi hade i Prag för 5 månader sedan och det bådar bara gott!

prag

Ölstudium Prag 2013.

 

[typography font=”Lobster” size=”24″ size_format=”px”]So long fellows, see you next week.[/typography]

Kram kram

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Protected by WP Anti Spam