För alla

Pattar, buskörning och annat tjafs

2014/10/15

höstruskTillbaka i verklighetens sverige igen efter en härlig vecka i Spanien. Idag var det stora grejer på agendan då det var dags för den årliga patteröntgen. Det är fantastiskt att vi kvinnor som uppnått en aktningsvärd ålder får den stora förmånen att för 120:- få röntga pattera med jämna mellanrum.

I år skulle detta fascionabla arrangemang äga rum på Helsingsborgs lasarett. Med tanke på att mitt lokalsinne aldrig har uvecklats och att jag fortfarande har stora problem att hitta hem från mataffären, så rök den gamla GPS:en fram ur handskfacket. Inte uppdaterad på många år om man säger så.

Ja, var hamnar man? På färjeterminalen och det begrep till och med jag att här ska det nog inte ske. Då har jag en sådan tur att det kommer en ambulans med sirener och blinkande ljus i full fart. Fick köra åt sidan men sedan fick jag en snilleblixt! Klart den ska till sjukhuset – här gäller det att hänga på. Så det gjorde jag, och till sjukhuset kom jag!

mammografi

Tänk vilket arbete att hela dagarna röntga pattar på löpande band. Jag skulle för det första aldrig kunna hålla mig för skratt. Tänk vad mycket roliga och oroliga bröst som passerar där under en dag. Fantastiska människor som utför dessa sysslor.

tummen upp

 

I övrigt när man är tillbaka i vardagen så blir man snabbt nedslagen i skorna igen. Är så sabla trött på media så jag kan spy. Vill inte trycka och öppna alla artiklar som delas på sociala medier för jag vet ju att jag antingen blir irriterad eller så trött.

booringTjafs, tjafs och åter tjafs.

Om jag nu bara kunde få ordning på mitt pekfinger så det slutar att trycka på dessa förbannade artiklar.

Det är ungefär som klassikern när man sitter i drive-in kön utanför hamburgerkedjan. (Bäst att inte skriva MacDonalds för då kanske Burger King känner sig kränkt). I huvudet är det bestämt att till burgaren SKA det idag bli en påse morötter och inga strips. Sedan lik förbannat när man sitter där och glor in i mikrofonen och gör sin beställning, så är det som om munnen flyttat en decimeter från ansiktet och man hör en välkänd röst som säger: – Strips tack.

(Bara den här gången – en sista gång. Nästa gång blir det morötter, jovisst)…

Så från och med idag så är det 3 punkter jag fokuserar på:

1) Få ordning på pekfingret

2) Full fart med Dukan dieten och ta mina sista kilo

3) Ge fan i mikrofoner

Nu ska jag ägna resterande kväll åt alla härliga avsnitt av ”Hem till gården” som jag missat under Spanienvistelsen. Det går faktiskt att ha det sämre och jag känner mig sådär härligt töntig när jag erkänner att jag faktiskt avgudar den serien!

Tjo fjöjt och ha en trevlig kväll!

Kram kram

emmerdale

 

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Protected by WP Anti Spam